USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

HKÜ'de teori ve pratik bir arada

HKÜ'de teori ve pratik bir arada
03-05-2016 10:05
Gaziantep

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) öğrencileri ülke sınırları içinde ve sınır dışında üniversite/sanayi işbirliği kapsamında teknik gezilerine devam ediyor. Bu bağlamda Gaziantep “LİMAK” Çimento Fabrikasına teknik bir gezi düzenleyerek teorik bilgilerini sahada uygulama fırsatı buldular.

HKÜ’de öğrenim gören öğrenciler sadece teori öğrenerek mezun olmuyor, bununla beraber birçok kurumda, üniversite eğitimleri boyunca öğrendiklerini pratiğe dökerek ve teknik geziler düzenleyerek üniversite/sanayi işbirliği ile iç içe eğitimlerini tamamlıyorlar. Hasan Kalyoncu Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren “Architecture and Civil Engineering Society; ARCVIL” inşaat mühendisliği bölümü öğrencilerine yönelik 50 kişilik grup, Gaziantep “LİMAK” Çimento Fabrikasına teknik gezi düzenleyerek, bir kez daha teorik bilgilerini sahada öğrenme fırsatı yakaladılar.
Teorik eğitimi pratik eğitime dönüştürmeyi amaçlayan HKÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü, öğrencilerini sahaya çıkararak proaktif (vuku bulacak herhangi bir olaya önceden hazırlıklı olmak, tedbir almak) yaklaşımı ilke edinen Hasan Kalyoncu Üniversitesinin proaktif bölümü olmayı amaçlamaktadır. ARCVIL öğrenci topluluğu; inşaat mühendisliği bölümü öğrencileri için teknik geziler ve eğitim kursları düzenleyerek, inşaat mühendisliği bölümünün proaktif vizyonun desteklediğini belirtti.
Öğrenci gurubu LİMAK çimento fabrikasının deneyimli saha mühendisleri ve kimyagerleri ile birlikte çimento üretiminin tüm proseslerini yerinde inceleme imkanı buldu. Öğrenciler çimentonun hammaddelerinin nasıl temin edildiğini, bu hammaddelerin hangi aşamalardan geçtiğini ve çimentonun satışa nasıl hazır hale geldiğini öğrendi.
ARCVIL öğrenci topluluğu önümüzdeki günlerde dünyanın 3. büyük barajı olan Atatürk Barajına teknik gezi düzenleyerek, inşaat mühendisliği bölümü öğrencilerinin pratik eğitimlerine yönelik gezilerinin devam edeceğini bildirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
Süperbaba Okulları Gaziantep’te Açıldı!
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler