USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

İPİ ÇÖZEBİLENE AŞK OLSUN

İPİ ÇÖZEBİLENE AŞK OLSUN
31-10-2018 05:00
Gaziantep

Gaziantep'te ahşap zeka oyunları, oyun meraklılarını cezbediyor. Son günlerde ipli oyunların rağbette olduğunu kaydeden esnaf Fatih Gökgöz, "Tamamen düğüm sistemiyle yapılmış olan zeka oyunları bunlar. Çok düşündürüyor. Haftalarca düşünenler bile oluyor ama uğraşan, kafa yoran ve isteyen herkes ipi çıkarabiliyor" dedi. 

DÜĞÜM SİSTEMİYLE YAPILAN ZEKA OYUNLARI

İpli oyunların Uzak Doğu'ya özgü oyunlar olduğuna dikkat çeken Fatih Gökgöz, "Bunlar tamamen düğüm sistemiyle yapılmış olan zeka oyunları. Tahta aparatlar üzerinden ipler çıkarılabiliyor. İnsana en büyük katkısı insanın kafasını boşaltmasına yardımcı olmasıdır. 9-10 çeşit ipli oyunumuz var. En az hamleli olan oyun 24 hamleli. İçinde tek hamleli olan oyunlar da var" diye konuştu.

AT GÖZLÜKLERİNİ ATIN
İPİ ÇIKARIN

İpli oyunların çok dikkat istediğine ve özellikle bakış açısının önemli olduğuna vurgu yapan Gökgöz, "Uğraşınca herkes yapabiliyor. Tamamen bakış açısına bağlı. Daha doğrusu insanın gözünün çevresindeki at gözlüklerini çıkarmasına bağlı. Hepsinde küçük bir ayrıntı var. O ayrıntıyı bulmak önemli" dedi.

HABER//NARİN DEMİRCİ

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
Süperbaba Okulları Gaziantep’te Açıldı!
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler