USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

İŞ-KUR HAYATA BAĞLIYOR

Kolon kanseri tedavisi gören Mehmet Ali Şafak, yaşama sevincini ve azmini İş-Kur aracılığıyla kazandı

İŞ-KUR HAYATA BAĞLIYOR
18-07-2018 11:35
Gaziantep

Birbirinden değerli mesleki kurslarıyla yüzlerce insanın hayallerini gerçeğe dönüştüren İş-Kur Gaziantep İl Müdürlüğü çalışmalarıyla göz dolduruyor. Son olarak kolon kanseri Mehmet Ali Şafak’a girişimcilik desteği sunan İş-Kur İl Müdürlüğü Şafak’ın yaşama bağlanmasını sağladı. Şafak şimdi kendi ayakkabı imalathanesinde çalışmalarını sürdürüyor.

HASTA YATAĞINDAN ÇALIŞMA YAŞAMINA ATILDI

İş-Kur destekli girişimcilik kursunu başarıyla tamamladıktan sonra kendi işletmesine kavuşan kolon kanseri Mehmet Ali Şafak, şimdi ayakkabıcılık sektöründe söz sahibi olabilmek için yoğun çaba harcıyor. Konuya ilişkin İş-Kur Gaziantep İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Gaziantep’te geçirdiği kolon kanseri sonucu engelli duruma gelen Mehmet Ali Şafak, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüzün girişimciler için verdiği engelli hibe desteğinden yararlanarak ayakkabı imalatı üzerine faaliyet gösteren kendi iş yerini açarak İŞ-KUR’la hayallerine kavuştu” denildi. Yaşama bu saatten sonra daha çok bağlandığını ifade eden Şafak, “İş-Kur sayesinde hayallerimi gerçekleştirmenin büyük mutluluğunu yaşıyorum. İş-Kur’da görevli herkese bugün bana sağladıkları bu imkanlardan dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

TOPLUM YARARINA ONLARCA PROJEYE İMZA ATILDI

İŞ-KUR'un bir taraftan meslek edindirme kursları ile vasıfsız kişileri meslek sahibi yaptığını, diğer taraftan da istihdam imkanı sunduğunu belirten İş-Kur İl Müdürü Siraç Ekin, 2017 yılında çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik 35 toplum yararına program düzenlendiğini belirterek, “Bu programlara 5 bin 788 kişi katılarak istihdam edildi. Geçtiğimiz yıl düzenlenen toplum yararına programların toplam bütçesi 64 milyon 154 bin TL'dir. Bir önceki yılla kıyasladığımız zaman toplum yararına programlara katılanların sayısı 2017'de tam üç kat artmıştır. Diğer taraftan ilçelerimizde de geçtiğimiz yıl 20 toplum yararına program düzenlenmiş ve bu programlara 2 bin 857 kişi katılarak istihdam edilmeleri sağlanmıştır. Kurslarımız ve çalışmalarımız 2018 yılında da aynı şekilde devam ediyor” şeklinde konuştu.

BİR ÖNCEKİ YILDA DA AYNI BAŞARILARA İMZA ATILDI

İŞ-KUR tarafından düzenlenen meslek edinme kurslarının büyük ilgi gördüğünü de vurgulayan Ekin, geçen yıl 561 meslek edindirme kursu düzenlendiğini ve bu kurslara 4 bin 482 kişinin katıldığını dile getirerek, “Çocuk gelişimi, kuaförlük, terzilik, düz dikiş makinecisi, evde çocuk bakımı, ahşap boyama, mefruşat, el nakışçısı, ahşap süslemecisi, hasta kayıt-kabul, hasta yaşlı refakatçisi, sedefkar, kasiyer, bindallı, bilgisayarlı muhasebe, çağrı merkezi elemanı, kilim dokuma, aşçı yardımcısı gibi kursları bu yıl da düzenleyerek istihdama ve ülkemiz ekonomisine katkı sunmaya devam edeceğiz. Meslek kursları dışında ayrıca 22 bin 700 kişiyi kalıcı istihdama kazandırdık. Bunların SGK ve vergi gelirlerini işsizlik sigortası bütçesinden karşıladık" diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
Süperbaba Okulları Gaziantep’te Açıldı!
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler