USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Güncel

KAMU ZARARI NE OLDU?

Kapatılan Zirve Üniversitesinin yer tahsisinde “kamuyu zarar uğratma” adı altında başlatılan soruşturma sürüyor…

KAMU ZARARI NE OLDU?
18-02-2018 09:00
Gaziantep

Kızılhisar Bölgesi’nde 2005 yılında Büyükşehir Belediyesi tarafından 15 Temmuz hain darbe girişimiyle birlikte kapatılan Zirve Üniversitesi adına metrekaresi 6 liradan satılan 400 dönüm arazi İçişleri Bakanlığı tarafından mercek altına alınmıştı. İçişleri Bakanlığı müfettişleri tarafından tamamlanan soruşturma kapsamında,  aralarında dönemin belediye başkanlarının da yer aldığı 55 meclis üyesi hakkında dava açılması gündeme geldi. Şimdi adı geçen meclis üyelerinin ifadelerinin alınmaya başlandığı ileri sürüldü. Diğer yandan raporlara yansıyan kamu zararının nasıl giderileceği ise merak konusu oldu.

MÜTEVELLİ HEYETİNDE FİRARİ FETÖ SANIKLARI YER ALIYOR

2005 yılında Büyükşehir Belediyesi tarafından Kızılhisar Bölgesi’nde Zirve Üniversitesi alanı metrekaresi 6 liradan 400 dönüm alanın satışı gerçekleştirildi. Aynı alanda yaklaşık 250 dönüm arazinin hazine tarafından hibe edilmesinin ardından Büyükşehir Belediyesine ait 400 dönüm arazinin satışı üniversitenin kuruluşu döneminde mütevelli heyetine satıldı. İşte bu satışla ilgili usulsüzlük olduğuna dair soruşturmasını tamamlayan İçişleri Bakanlığı müfettişleri, karara imza atan dönemin belediye başkanları ve meclis üyeleri hakkında dava açılmasını talep etti. Müfettiş raporları doğrultusunda adı geçen belediye başkanları ile meclis üyeleri hakkında soruşturma açılması talimatı İçişleri eski Bakanlarından  Efkan Ala'dan gelmişti. İşte soruşturma kapsamında adı geçen meclis üyelerinin ifadelerinin alınmaya başlanıldığı iddia edildi. Kapatılan Zirve Üniversitesi’nin Mütevelli Heyetinde yer alan bazı isimlerin firari FETÖ sanığı olduğu biliniyor.

İFADELERİ DOĞRULTUSUNDA YARGILANIP YARGILANMAYACAKLARINA KARAR VERİLECEK

Kızılhisar’da da binlerce dönümlük arazi 16 Eylül 2005’te Büyükşehir Belediyesi’nce üniversite alanı olarak tahsis edildi. Daha sonra bu arsa 2007 yılından itibaren özel proje alanına dönüştürüldü. Soruşturma kapsamında dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey başta olmak üzere Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı ile Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can’ın da aralarında yer aldığı 55 meclis üyesi 400 dönüm arazinin satışıyla ilgili olarak yargı karşısına çıkabilirler.

GÖKSEN, “METREKARESİNİ DEĞERİ ÜZERİNDE SATTIK”

Dönemin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ünsal Göksen, daha önce yaptığı açıklamasında soruşturma kapsamında dosyada kendisinin de adının yer aldığını belirterek, “Belediye yönetimi olarak yaptığımız piyasa araştırmasının neticesinde 400 dönüm araziyi değerinin üzerinde bir rakama sattık. Bu satışla ilgili olarak sürdürülen soruşturmanın sonucunu bekliyoruz. Bugün itibariyle yapacak bir şey yok. Bekleyip göreceğiz” şeklinde konuştu. Yine dönemin Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri arasında yer alan Bekir Öztekin ise, “Tamamlanan bir soruşturma raporu var. Bu rapor doğrultusunda dava açılır veya açılmaz. Satışla alakalı olarak aradan zaman geçmesi nedeniyle bizde geçmişe dönük incelemelerde bulunuyoruz” şeklinde görüş belirtmişti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Ekim 2024 Hakimiyet Gazetesi
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler