USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Mobil

KARDEŞLİK PROJESİ

KARDEŞLİK PROJESİ
01-01-2016 12:02
Gaziantep

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Suriye’deki iç savaş nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan ve Türkiye’ye sığınan Suriyeli gençlerin topluma uyum sağlamalarına katkıda bulunuyor. Bakanlık 2015 yılında 5 ilde uygulanan 6 projeye yaklaşık 600 bin TL destek sağladı, 2 bin 250 sığınmacı genç ve çocuk bu yardımlardan yararlandı. Proje kapsamında Gaziantep’te grafik tasarım kursu verildi.

PROBLEMLER ORTADAN KALKACAK

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Suriyeli gençlerin yoğun olarak yaşadığı şehirlerdeki problemleri en aza indirmek için çalışma yapan sivil toplum kuruluşlarına destekte bulunuyor. Kamplarda ve şehirlerde yaşayan Suriyelilere yönelik olarak hazırlanan projelerle onların topluma uyum probleminin giderilmesi ve verilen eğitimlerle aynı zamanda meslek sahibi olmaları da amaçlandı. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye'de 2,5 milyon Suriyeli bulunduğunu ve bunların sadece kamplarda değil, aynı zamanda aramızda yaşadıklarını ifade ederek, “Bir diktatörden kaçan bu insanlara karşı insani sorumluluklarımız var. Şunu net bir şekilde ortaya koymak lazım. Mültecilerin kendileri problem değil. Onlar problemin bir sonucudur” diye konuştu.

GAZİANTEP’TE GENÇLERE MESLEKİ EĞİTİM KURSU

Gaziantep’te iki bölgede kurulan “Kardeşlik için Ben Varım” projesi ile öncelikle Türkçe kursları verilerek Suriyeli gençlerin sosyal entegrasyonunun sağlanması hedeflendi. Kursun ardından 20 kişiye mesleki eğitim edindirme kapsamında Grafik Tasarım Kursu verildi. Proje kapsamında yaklaşık 1000 Suriyeli gençle sosyologlar tarafından görüşmeler yapılırken, görüşmeler esnasında tespit edilen ihtiyaç sahibi ailelere gıda ve giyim yardımı yapıldı.

.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
Süperbaba Okulları Gaziantep’te Açıldı!
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler