Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Anteplilerin 96 yıl önce, “Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım, hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım, kükremiş sel gibiyim, bendimi çiğner, aşarım; yırtarım dağları, enginlere sığmam, taşarım” diyerek yedi düvele meydan okuduğunu hatırlatarak, 96 yıl önce kefenden yapılan Türk bayrağının dalgalandığı Antep kalesinin yanına Gaziantep Savunması ve Kahramanlık Panoraması Müzesi’nin çok yakışacağını söyledi.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak olan Gaziantep Savunması ve Kahramanlık Panoraması Müzesi’nin temeli, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in katılımıyla düzenlenen görkemli bir törenle atıldı.
Dünya’da eşi benzeri olmayacak Gaziantep Savunması ve Kahramanlık Panoraması Müzesi’nde, milli mücadele döneminde şehrini, milletine, bayrağına olan bağlılığın verdiği güç ve azimle işgal kuvvetlerinden kurtaran kahramanların, verdikleri mücadele ve hikayeler yer alacak. Kurtuluş Savaşı’nın meşalesini yakan Anteplilerin, bu kahramanlığını gelecek nesillere aktarmak amacıyla başlatılan çalışma, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin tarafından ete kemiğe büründürülecek.
ŞİMŞEK ŞAHİN’E TEŞEKKÜR ETTİ
Gaziantep Savunması ve Kahramanlık Panoraması Müzesi temel atma töreninde konuşan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, son yıllarda Gaziantep’in sadece bir sanayi ve ticaret merkezi olarak değil, aynı zamanda tarihine sahip çıkan büyük bir kültür merkezi olma yolunda çok önemli eserlere imza attığını söyledi.
27 ARALIK 2018’DE MÜZEMİZİ AÇMIŞ OLACAĞIZ
Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e bu bağlamda teşekkür eden Şimşek, “Düşman işgaline karşı bayrak için, millet için, vatan için atalarımız destansı bir mücadele vermiş başarmışlar, güçlü Türkiye’nin kurulmasında büyük bir rol oynamışlar. 1’inci Dünya Savaşı sonrasında verdiğimiz mücadeleyle imkansızı başardık. Bu yüzden Gaziantep Savunması ve Kahramanlık Panoraması Müzesi çok anlamlı. Bu müze o günkü milli mücadelemizdeki kahramanlıklarımızı yansıtacak bize güçlü bir tarih bilinci verecek. Biz geçmişimizle kopuk değiliz geçmişimizden dersler çıkarttık. Şimdi birbirimize çok güçlü şekilde sarılacağız, bir, beraber ve güçlü olacağız, ancak bu şekilde bu zor coğrafyada yeni oyunların oynandığı bir dönemde başarılı olabiliriz. Ekonomide, sanayide ve savunmada seferberlik zamanı, çok şükür her yönüyle geçmişle karşılaştırılamayacak kadar çok güzlü bir ülkeyiz. Bu müzeyle şehitlerimizi gazilerimizi minnetle rahmetle anmakla kalmıyoruz kahramanlıklarımızı hikayeleştirerek bundan sonraki nesiller için de müzemiz bir ilham kaynağı olacak. Bu eserlerle şehrimizin birlik ve beraberliğini daha da güçlenecektir. Ortak tarih, ortak medeniyet ve gelecek Türkiye vizyonu etrafında milletimizi, şehrimizi çok güçlü bir biçimde kenetleyeceğiz. 27 Aralık 2018’de bu müzemizi açmış olacağız” dedi.
DİJİTAL ALTYAPI OLUŞTURULACAK
Şimşek, Gaziantep’i dördüncü sanayi devrimine hep birlikte hazırlayacaklarını vurgulayarak, “Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Dünya’nın önde gelen danışmanlık firmalarıyla Gaziantep’in dijital altyapısının oluşturulmasında büyük bir çaba içerisinde bulunuyor. Bu en az savunma kadar önemli bir alan. Gaziantep sanayisinin dönüşümü için de çabalıyoruz. Gaziantep sanayisi güçlenirse Türkiye’nin sanayisini güçlenmiş olur. Böylece daha çok aş ve iş için imkan yaratmış oluruz. Türkiye’ye 1974’de ambargo koyanlar aslında Türkiye’nin önünü açmışlar. Bugün bu ayak oyunları kuranlara çok güçlü cevap vereceğiz. Savunma sanayimizde yerlilik oranı yüzde 60’ları açmış durumda. Çok değil 15 yıl öncesine kadar ihtiyaçlarımızın yüzde 75’ini ithal ediyorduk. Aslında Gaziantep sanayisi savunma sanayisine odaklanabilir. Dünya ciddi bir değişimden geçiyor, yapay zeka alanı 4’üncü sanayi devrimi bağlamında ülkemiz için çok kritik etkileri olabilecek bir alan. Onun için eğitimi önceledik, eğitimli Gaziantep’in başaramayacağı hiçbir şey yok. Şehrimiz eğitim alanında da büyük bir hamle içerisinde derslik ve öğretmen sayısı geçmiş yıllara göre 3 kat arttı, bizim önceliğimiz kaliteli beşeri sermaye stokuna sahip olmaktır, eğer buna sahip olursak ne petrole ne de başka şeye ihtiyacımız olur” diye konuştu.