USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Mobil

“Kirazı dünyaya tanıtacağız”

“Kirazı dünyaya tanıtacağız”
09-06-2016 11:06
Gaziantep

2015 yılında kurulan Şehitkamil Kiraz Üreticileri Birliği Başkanı Enver Yıldız, Gaziantep kirazını tüm dünyaya tanıtmak için birliğin kurulduğunu söyledi.


Birliğin amacının, kirazı tüm dünyaya tanıtmak olduğunu söyleyen Şehitkamil Kiraz Üreticileri Birliği Başkanı Enver Yıldız, “Gaziantep’te 25 köyden çok fazla kiraz yetişiyor. Kiraz daha önce iyi para yapıyordu ama son yıllarda fazla para etmiyor. Kiraz genel olarak ihracata gidiyor. Biz fazla reklamını yapamadığımız için ihracatçılar gelmiyor. Üçüncü şahıstan alıcıya ulaştığı için yani ihracatçıya ulaştığı için o zaman üretici fazla kazanamıyor. Biz direkt ihracatçıya ulaşsın hem de reklamını yapalım diye bu birliği kurduk” dedi.


Ürünün en zayıf olduğu dönemde 400 ton kiraz ihraç ettiklerini söyleyen Yıldız, “Eğer kiraz zamanı olsaydı, yani 2 bin ton kiraz alabilirdik. Türkiye’de ilk kiraz İzmir Kemal Paşa’da daha sonra ise Gaziantep’te yetişiyor” diye açıklama yaptı.
Gaziantep kirazını anlatan Şehitkamil Ziraat Odası Başkanı Cuma Yiğit, “Çok bilinmediği için bu kaliteli kirazımızı satmakta zorlanıyorduk. Bunun için harekete geçtik. GAP Bölge Müdürlüğü’nün yürütmüş olduğu Tarımsal Eğitim ve Yayım Projesi (TEYAP) yetkilileri ile görüşerek, Kiraz Üreticileri Birliği’nin üreticilerin faydasına olacağını anlattık ve kurduk. Gaziantep’te yaklaşık 15 köyde kiraz yetiştiriciliği yapılıyor. Bölgemizde yetiştirilen kiraz diğer bölgelere nazaran daha erken olgunlaşıyor. Bu bakımdan Türkiye’de ikinci sıradayız” şeklinde konuştu.


FATİH ÇELİKTÜRK

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
Süperbaba Okulları Gaziantep’te Açıldı!
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler