USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Koçer, İstiklal Marşı’nın 96’ncı yıl dönümünü kutladı

AK Parti Gaziantep Milletvekili ve Meclis Plan Bütçe Komisyon Sözcüsü Nejat Koçer, milli mücadelenin...

Koçer, İstiklal Marşı’nın 96’ncı yıl dönümünü kutladı
12-03-2017 07:16
Gaziantep

AK Parti Gaziantep Milletvekili ve Meclis Plan Bütçe Komisyon Sözcüsü Nejat Koçer, milli mücadelenin en önemli mirası İstiklal Marşı’nın gelecek nesillere de kıymetli bir armağan olduğunu belirtti.

Koçer, İstiklal Marşı'nın milli marş olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından kabul edilişinin 96'ncı yıldönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

İstiklal mücadelesinin en çetin günlerinde Mehmet Akif'in yüreğinden taşan duyguları kalemine döktüğü bu marşın dünyanın yeniden şekilde zor bir dönemde yazıldığına dikkati çeken Koçer, şöyle devam etti: “Mehmet Akif Ersoy'un kahraman ordumuza ithafen yazdığı 10 kıtalık şiiri, aziz milletimizin kutlu mücadelesine, birlik ve beraberlik ruhuna ışık tutmuştur. Milletçe yokluğu hiçe sayarak yeniden dirilişimizin, destansı mücadelemizin ve bu mücadeleyi var eden inancımızın ifadesi olan milli marşımız; tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet anlayışımızın da mayası olmuştur. Milli mücadelenin en önemli mirası İstiklal Marşımız gelecek nesillere de kıymetli bir armağandır. ‘Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın’ diyen Akif'in duası, aziz milletimizin sergilediği birlik, beraberlik ve devletimizin sergilediği dik duruş 15 Temmuz gecesi vatan hainlerinin elini ayağına dolaştırmıştır.”

İstiklal Marşı’nın 12 Mart 1921 yılında kabul edildiğini anımsatan Koçer, bu vesilesiyle, başta vatan şairi Mehmet Akif Ersoy'u, vatanı için canla başla mücadele eden adsız kahramanları ve tüm şehitleri rahmet ve minnetle andığını kaydetti.

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
Süperbaba Okulları Gaziantep’te Açıldı!
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler