USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Konukoğlu, "Milli mücadele ruhuyla devam edeceğiz"

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Gazianteplilerin milli mücadele ruhuyla her zaman mukaddes vatanına ve şanlı bayrağına sahip çıkmaya devam edeceğini belirtti..

Konukoğlu,
07-02-2017 06:06
Gaziantep

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu,  Gazianteplilerin milli mücadele ruhuyla her zaman mukaddes vatanına ve şanlı bayrağına sahip çıkmaya devam edeceğini belirtti.

Konukoğlu, yayımladığı kutlama mesajında, Kurtuluş Savaşı sırasında kendi gücüyle işgale dayanan ve düşmana geçit vermeyen Antep’e TBMM tarafından 8 Şubat 1921 tarihinde gazilik unvanı verildiğini anımsatarak, bu unvanı şerefle ve şanla taşıdıklarını belirtti.

Tarih boyunca istiklal ve bağımsızlığını, birlik bütünlüğünü her şeyin üstünde tutan milletimizin hiçbir zaman esaret altında yaşamayı kabul etmediğini vurgulayan Konukoğlu, şunları kaydetti:

“Gaziantepliler 6317 evladını şehit vererek hiçbir yerden yardım ve destek almadan ‘ölürsem şehit, kalırsam gazi olurum’ inancıyla Gaziantep’i düşman işgalinden kurtarmıştır. Antep savunması; hür yaşama aşkının, vatan ve millet sevgisinin, en modern silahlardan bile daha güçlü olduğunu göstermiştir. TBMM bu savaş şartları altında, şehrimizi Gazi unvanı ile onurlandırmıştır. Atatürk’ün de ‘Ben Anteplilerin gözlerinden nasıl öpmem ki, onlar Antep’i kurtardıkları gibi Türkiye’yi de kurtardılar’ övgüsüne mazhar olmuştur.’’

Konukoğlu, şehrimize Gazi unvanı verilişinin 96. yıl dönümünü kutlamanın gururu ve onurunu yaşadıklarını ifade ederek, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi ve işgalcilerin kurşunlarıyla şehit düşmüş isimsiz yiğitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmetle andı.

GSO Başkanı Konukoğlu, mesajında şunları kaydetti:

“Kurtuluş Savaşı’nda teslim olmayı hiçbir zaman düşünmeyen, vatanı için canını seve seve veren atalarımız gibi bizler de yaşanılan her türlü zorluğa karşı yılmadan yolumuza devam ediyoruz. Ecdadımızın 96 yıl önce gösterdiği vatana, millete sahip çıkma inancıyla bugün de tüm terör ve şer odaklarına karşı mücadelemizi sürdürüyoruz. Bağımsızlığımıza ve vatanımıza uzanacak ellere karşı her zaman ‘şehitlik ve gazilik ruhu’ ile karşı koyacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Gaziantepli sanayiciler olarak da ülkemizin ve şehrimizin kalkınması için yılmadan yolumuza devam edecek, hedeflerimize ulaşmaya gayret göstereceğiz.’
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
Süperbaba Okulları Gaziantep’te Açıldı!
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler