USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Köse, ‘Kral çıplak’ dedi

Köse, ‘Kral çıplak’ dedi
14-03-2016 12:24
Gaziantep

20 Mart’ta yapılacak olan CHP olağanüstü il başkanlığı kongresi öncesinde başkan adaylarından Sait Köse, adaylıktan çekildiğini açıkladı. Köse, dışa dönük muhalefetin yerine parti içi kısır çekişmelerden dolayı yaşanan sıkıntılarıbaz alarak adaylıktan çekildiğini anlattı.

“KONGRELER BİZİ AYRIŞTIRDI”

Sait Köse düzenlediği basın açıklamasında, neden adaylıktan çekildiğini anlattı. Köse, “Bölgemizde, ülkemizde ve Gaziantep’te olağanüstü olumsuz koşulların yaşandığı yoğun gündemde,  CHP Gaziantep örgütü olarak yine bir seçime gidiyoruz. Bugünlerde yaşananlar son 2 ayın, bir yılın sonuçları değildir. Sosyal demokrasinin, parti içi Demokrasinin vazgeçilmezi olan her kongre bizi birleştireceğine, bizleri ayrıştırmıştır. Kongrelerde birlik ve bütünlük içinde ayrılacağımıza bir sonraki kongrede hesaplaşmak üzere o salondan ayrılmışız. 155 bin CHP’ye oy veren ve hatta 1 milyon 50 bin Gaziantep Seçmeni hedef alınması gerekirken, gelecekle ilgili Parti içi kişisel beklenti hesapları öne çıkarılıp, Objektif değerlendirmeler, kriterler yerine, parti içi demokrasi kullanılarak ayrışma, kutuplaşma yaratılmıştır. Örgütümüz, partilimiz ve seçiciliğine inandığımız delegemiz taraf olma mecburiyetinde bırakılmıştır.
CHP’nin dimdik ayakta duruşuna gereksinme olduğu bir süreçte; birbirini anlayan, birbirine tahammül eden, birbirini seven, güç birliği için birbirimize muhtaç olduğumuzu bilerek,  coşkulu, heyecanlı bir beraberliği sürekli dile getirdik. Meselenin yanlış yapmak değil, yanlışa dur denilememesi olduğunu haykırmak için, kutuplaşmaların, grupların parti içi mücadelelerinin, kerhen desteklerin, partiye en büyük zararı verdiğini dile getirmek için yola çıktık. İl Yönetimine adaylığımızı da, Yönetimsel başarının örgütsel bütünlükten geçtiğine olan inancımızla, açıkladık” dedi.

“BAŞKAN ADAYLIĞINDAN ÇEKİLİYORUM”

Köse açıklamasını şu şekilde sürdürdü; “Cumhuriyet Halk Partisi üyeliği, yöneticiliği, il başkanlığı hizmeti, bizim için bir şereftir. Bu görevler bizim için, Belediye Başkanlığı, milletvekilliği, hatta ve hatta Bakanlık'la bile eş değerli ve kutsaldır. Bu makam gelecekle ilgili siyasi hesapların olduğu bir makam hiç değildir. Siyasi bir gelecek hesabı olmadan da bu görevlere aday olunabileceğini anlatmak ve göstermek için aday olduk. Ancak gelinen noktada, il kongresinin bir hesaplaşma, taraf olma mücadelesine dönüştüğünü görüyoruz.  Herkes gidişattan rahatsız olduğunu sessizce söyledi, ama haykıracak kadar cesur olmadı. Biz ekip olarak cesurca haykırıyoruz ve haykırışa cevap verecek yüreği yanan on binlerce partilimiz olduğunu biliyoruz. Böyle bir ortamda böyle bir yarışa girerek, yeni bir kutup, yeni bir taraf yaratılmasına meydan vermemek adına; parti içi sorumluluklarını unutanlara,  bir kez daha sorumluluklarını hatırlatarak, böyle bir yarışta olmayacağımızı açıklıyoruz. Çünkü aday olursak, bu söylediklerimiz bir seçim kazanma propagandasının ötesine geçmez, çünkü aday olursak, parti içi kutuplaşmanın tarafı olacağız ve yüreği yanan siz partililerimize, taraf olarak söylemenin ötesine geçemeyeceğiz, çünkü aday olursak, bu kongre sürecinde kaybedeninin adaylar değil, ortak akıl, ortak irade, ortaya koyamayanlar olduğunu anlatamayacağız.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
Süperbaba Okulları Gaziantep’te Açıldı!
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler