USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Güncel

"Kültür Yolu’na yakışmıyor"

Tışlaki Mahallesi muhtarı Nuri Dinler, “Kullanılmayacak hale gelen muhtarlık bürosu Kültür Yolu’na yakışmıyor” dedi.

25-01-2017 13:08
Gaziantep

Gaziantep Kültür Yolu üzerinde bulunan Tışlaki Mahallesi Muhtarlık bürosunun kullanılmayacak halde olduğunu ifade eden mahalle muhtarı Nuri Dinler, “Kullanılmayacak hale gelen muhtarlık bürosu Kültür Yolu’na yakışmıyor” dedi.

Tışlaki Mahallesi Muhtarı Nuri Dinler, Gaziantep’in eski mahallelerinden biri olan Tışlaki Mahallesi’nde muhtarlık görevini sürdürüyor. Gaziantep Kalesi eteklerine kurulan ve Gaziantep’in eski yerleşim yerlerinden olan Tışlaki Mahallesi, tarih kokan sokakları ile dikkat çekiyor. 6 dönemdir mahalle muhtarlığı görevini sürdüren Nuri Dinler, muhtarlık bürosu ile ilgili yaşadığı sıkıntıları gazetemize anlattı. Dinler, “9 yıl önce Büyükşehir Belediyesi tarafından tarafıma tahsis edilen ve muhtarlık bürosu olarak kullandığım bu konteynır, ne yazık ki deforme olmuş durumda.

Kışın soğuk yazın ise sıcaktan büro içerisinde duramıyoruz. Kış aylarında yağışlı günlerde yağmur suları büronun içerisine sızıyor. Geçtiğimiz haftalarda etkili olan yağmur nedeniyle büro içerisine sızan yağmur suları, büroda bulunan bilgisayar ve yazıcının bozulmasına neden oldu. Muhtarlık bürosu ile ilgili olarak Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne defalarca dilekçe verdik. Muhtarlık bürosunda inceleme yapan ekipler, büronun deforme olduğunu söylediler. Bu büronun Kültür Yolu’na yakışmadığını söylediler. Büro çatısında oluşan çatlaklardan sızan sular elektronik aletlere zarar verebiliyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi muhtarlar için büro inşasına başladı. Henüz bizim mahallemizde bir çalışma yapılmadı. Muhtarlık bürosunun yapılmasını bekliyoruz” diye konuştu.

“TARİHİ SABUN HANI TEHLİKE ARZ EDİYOR”

Tışlaki Mahallesi’nde yaşanan sıkıntıları dile getiren Dinler, “Mahallemizde bulunan Tarihi Sabun Hanı harabe görüntüsüyle hem dikkat çekiyor hem de tehlike arz ediyor. Hanın çökme tehlikesi nedeniyle sokağın girişini kapattık. Konuyla ilgili olarak gerekli yerlere dilekçelerle başvuruda bulunduk. Yetkililer inceleme yaptı ancak herhangi bir netice alamadık. Büyükşehir Belediyesi tarafından mahallemizde yapılacak olan Sokak Sağlıklılaştırma çalışmaları sırasında yenileneceğini düşünüyorum. Tarihi Sabun Hanı diğer tarihi alanlar gibi yenilenerek kültür turizmine kazandırılmalı” diye konuştu.

“KENTSEL DÖNÜŞÜM KARARI İPTAL EDİLDİ”

Tışlaki Mahallesi ile ilgili olarak geçmişte kentsel dönüşüm kararı alındığını ifade eden Dinler, “Mahallemiz ile ilgili olarak Şahinbey Belediyesi eski Başkanı Ömer Can döneminde kentsel dönüşüm kararı alındı. 2005 yılında alınan bu karar çok katlı yapıya izin alınamadığı için karardan vazgeçildi. Bunun yerine Sokak Sağlıklılaştırma çalışması yapılacak” dedi.

“MAHALLEDE TRAFİK SORUNLARI YAŞANIYOR”

Mahallede bulunan sokak ve caddelerde trafik sorunu yaşandığını kaydeden Dinler, “Keçihane Caddesi çift yönlü olarak kullanılıyor ancak özellikle hafta sonları bu cadde üzerinde araç trafiği yoğunlaştığı için trafik içinden çıkılmaz bir hale geliyor. Diğer yandan Türktepe Mahallesi’ne çıkışta kullanılan Mehmet Kimya Sokaktaki yolun üzerine araçların park etmesi nedeniyle yolda tıkanmalar yaşanıyor. Özellikle büyük araçların sokağa girmesiyle birlikte yol üzerinde trafik sorunları yaşanıyor. Bu noktada yolun tek taraflı olarak park alanı haline getirilmesi konusunda dilekçe verdik. Henüz bir netice alamadık” dedi.

“SAĞLIK OCAĞI İSTİYORUZ”

Tışlaki Mahallesi’nde sosyal donatı alanlarının bulunmadığını belirten Dinler, “Gaziantep’in pek çok eski mahallesinde sosyal donatı alanları bulunmuyor. Tışlaki Mahallesi’nde de park alanı, sosyal tesis, sağlık ocağı ve muhtarlık bürosu bulunmuyor. Türktepe Mahallesi’nde sosyal tesis ve sağlık ocağı bulunuyor. Mahalle sakinleri sağlık ocağına gitmek için Mehmet Kimya Sokakta bulunan rampayı tırmanarak sağlık hizmetinden faydalanabiliyorlar. Özellikle yaşlı ve hasta vatandaşlar rampayı çıkarken zorluk yaşıyorlar. Taziye evi, sosyal tesis ve park alanımız bulunmuyor. Yeni gelişen mahallelere tüm sosyal donatı alanları yapılırken eski yerleşim yerlerinde bunlara rastlamak mümkün olmuyor. Eski yerleşim yerleri Gaziantep’in en geri kalan mahalleleri haline geldi. Yaşanabilir ortam kalmadı. Zaten mahalle nüfusunun yarısından fazlasını Suriyeli Mültecilerden oluşuyor” şeklinde konuştu.

“AYDINLATMA SİSTEMLERİ ÇALIŞMIYOR”

Mahallede aydınlatma sistemlerinin çalışmadığı için gasp ve hırsızlık olaylarının yaşandığını söyleyen Dinler, “Aydınlatma sistemlerinin çalışmadığı sokaklarda olumsuz olaylar yaşanabiliyor. Gasp gibi olumsuz olaylar yaşandığı için vatandaşlar bu sokaklara girmeye korkuyorlar. Aydınlatma sistemlerinin yeraltına alınması için çalışma yapılmasını bekliyoruz. Elektrik hatlarımız çok eski ve sorunlar yaşanıyor. Kış aylarında çok fazla arıza yaşanıyor. TEDAŞ’a bildiriyoruz yapılıyor ancak aynı sorun yeniden ortaya çıkıyor” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Ekim 2024 Hakimiyet Gazetesi
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler