USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Mobil

Kültürel faaliyetler artacak

Kültürel faaliyetler artacak
09-08-2016 11:37
Gaziantep

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen eski Adliye Binası, yeni dönemde Gazianteplilere kültür ve sanat merkezi olarak hizmet veriyor. Birçok sanatsal alanda kurs verilen merkeze özellikle çocukların ilgisi büyük.

TARİH VE SANAT AYNI MERKEZDE

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, binanın tarihsel yapısının önemine deyindi. Binanın geçmişinin çok özellikli olduğunu ifade eden Şahin, kendisinin çocukluğunda yan tarafta nikah salonu olduğunu, Atatürk heykelenin önünde geçerek okulla gittiği yılları anımsattı. Kendisinin başkan adayı olduğu zamanda binanın alt katını suyun bastığını, üst çatısının da çökmek üzere olduğunu vurgulayan Şahin, belediye olarak aldıklarını ve bir takım bürokratik engellerden sonra kültür sanat merkezi olarak hizmete sunduklarını kaydetti.

“KENT ARŞİVİ BURADA YAŞAYACAK”

Artık tarih ile sanatın içi içe bir arada olacağını vurgulayan Şahin, Gaziantep’in birçok arşivinin burada yaşayacağını kaydetti. Binanın restorasyonunda sosyal sorumluluk projesini kullandıklarını ve Kadın Sığınma Evi’deki kadınları ile Rehabilitasyon Merkezi’nde kalan çocukları binanın mozaik yapımında da görev aldıklarını aktardı. Binada birçok siyasi liderleri konuşma yaptığını da anımsatan Şahin, Turgut Özal ve Süleyman Demirel’in bu binanın balkonundan Gazianteplilere konuşma yaptığını belirtti. Şahin, bu tarihi bina ile uluslararası alanda bir ödül almak istediklerini de sözlerine ekledi.

MERKEZDE NELER BULUNUYOR

Toplamda 10 bin metre kare kapalı alanı ayrıca bin metre kare açık orta avlusu ile kentteki kültürel ve sanatsal etkinliklerin tanıtımının yanı sıra koordinasyonun sağlandığı bir merkeze sahip olan “Yaşayan Kültür ve Sanat Merkezi” önemli bir fonksiyonu üstlenmiş oldu. Merkezde; sanat galerileri, sergi salonları, kafeterya, çocuk sanat merkezi, çocuk tiyatroları, çocuk kütüphanesi, yetenek geliştirme gibi bölümler var.

Ayrıca GASMEK’in (cam atölyesi, ebru atölyesi, mozaik atölyesi, resim atölyesi), müzik kursları, enformasyon merkezi, Gaziantep tasarım atölyesi, çok amaçlı salon, yapının kendini anlatan bir müze, kent arşivi merkezi, kent araştırma komisyonu, kent kütüphanesi, güzel sanatlar atölyesi gibi fonksiyonlar da yer alıyor. Öte yandan, serginin 14–28 Nisan tarihlerinde açık kalacağı açıklandı.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Ekim 2024 Hakimiyet Gazetesi
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler