USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Mehmet Sait Kılıç, “Bölünürsek yok oluruz”

Mehmet Sait Kılıç, “Bölünürsek yok oluruz”
22-12-2016 10:53
Gaziantep

Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 95’ici yılını yayımladığı yazılı bir mesajla kutladı.

Başkan Kılıç, “Bizleri bu topraklarda, al bayrağımızın altında özgürce yaşatabilmek için kendi hayatlarını çekinmeden feda eden ecdadımızla gurur duyuyor, onları rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi.

Mesajında, Gaziantep savunmasının Türk Milletinin kahramanlık ve fedakarlığının, vatan sevgisi ve bağımsızlık aşkının bir göstergesi olduğuna vurgu yapan Başkan Kılıç, “Her türlü yokluk ve zor şartlarda topraklarını işgal etmek isteyen Fransızlar’a karşı, atalarımız 6 bin 317 şehit vererek Türk Milletinin kurtuluş mücadelesine de ışık tutmuştur. Ortaya koydukları müthiş direniş, Anadolu insanına yeniden umut olmuş, inancını tazeleyerek milli mücadelenin başlamasına öncülük etmiştir” ifadelerine yer verdi.

Ülke olarak kritik süreçten geçildiğine ve bu süreçte Türk Milletinin birlik ve beraberliğe ihtiyacının olduğuna da işaret eden Başkan Kılıç, mesajının devamında şunları kaydetti: ”İçinde bulunduğumuz dönem gerçekten bir ve bütün olmamızı gerektiriyor. Siyasi ve kişisel kaygıların bir tarafa bırakılması, gerek ülkemizin bütünlüğü, gerek milletimizin birliği gerekse de bizlere bu vatan topraklarını emanet eden atalarımıza layık olabilmek adına bunu başarmak zorundayız. Aksi takdirde ülke ve millet olarak çok daha vahim durumlara düşebiliriz. Her ne kadar dış mihraklar oyunlar kurup, savaşlar çıkartsa da savaşlar ve ölümler asla bir oyun değildir. Geçmişini, milli kimliği ve ruhunu kaybeden toplumların sonu her zaman hüsran olmuştur. Tarihin derinliklerinde böyle toplum ve devletlere rastlamak mümkündür. O nedenle Türk Milleti olarak geçmişte yaşadığımız acı ve kayıpları tekrar yaşamak istemiyorsak kendimize gelmeliyiz. Ülkemizin, milletimizin istiklal ve istikbali için tek yumruk olmalıyız. Bölünürsek yok, birlikte var oluruz.  Bu duygu ve düşüncelerle Gazişehrimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 95’inci yıldönümünü büyük bir onur ve coşkuyla kutlarken, başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bütün şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum."  

 !#**h11560**#! 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
Süperbaba Okulları Gaziantep’te Açıldı!
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler