Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gaziantep ikinci sıra milletvekili adayı Mustafa Bozgeyik, 14 Mayıs seçimlerine yönelik çalışmalarına dur durak bilmeden devam ediyor. Gaziantep’in Oğuzeli ilçesi nüfusuna kayıtlı geniş bir aileye mensup olan MHP Gaziantep Milletvekili adayı Mustafa Bozgeyik, köy köy, mahalle mahalle gezerek elini sıktığı selam verdiği her vatandaşın sorunlarını dinliyor.
Bozgeyik, vatandaşların ilgi odağı haline geldi
Gaziantep'te tarım ve hayvancılığının en çok yapıldığı Oğuzeli, Karkamış ve Nizip ilçelerindeki tüm köyleri gezerek projelerini anlatan MHP Gaziantep Milletvekili adayı Mustafa Bozgeyik, ziyaret ettiği bölgelerdeki vatandaşların da ilgi odağı haline geliyor.
Mustafa Bozgeyik'in hedefi Barak Ovası sulama projesi
MHP Gaziantep Milletvekili adayı Mustafa Bozgeyik, özellikle hayata geçirmeyi planladığı projelerinden biri olan Barak ovası sulama projesinin bir önce bitirilmesi ve ovada bulunan verimli tarım arazilerinin su ile buluşturulup, özellikle hububat olmak üzere bütün stratejik tarım ürünlerinin ve verim kalitesi yüksek tohumların toprak ile buluşturulması için gayret göstereceğini ifade etti. Konu ile ilgili açıklama yapan Mustafa Bozgeyik, "Günümüz dünyasında tarım ve hayvancılık en önemli ve değerli, devletlerin savunma, güvenlik politikaları kadar önem arz etmektedir. Barak ovası ilimizin Nizip, Karkamış ve Oğuzeli ilçelerini de kapsayan bir alanda bulunmaktadır,. Çukurova'nın iki katı büyüklüğündeki bu ova sulu tarıma tam kapasite ile geçildiğinde, ülkemizin tarımsal üretim kapasitesi iki katına çıkacak. Hem de şehirden kırsala göçü başlatacaktır. İnşallah vekil olarak seçildiğimizde Barak ovası sulama projesinin bir an önce bitirilmesi için gayret edeceğimin bilinmesi ni isterim" dedi.
Bozgeyik: "Tarım arazilerindeki doğal çevre korunacak"
Ziyaret ettiği bölgelerdeki doğal çevrenin korunması için hayata geçirmeyi planladığı projelerinden de bahseden Mustafa Bozgeyik, "Arazi kulanım planları yapılmalı ve uygulamalar bu plan doğrultusunda yapılmalıdır. Yanlış arazi kullanımının önüne geçilmeli ve verimli tarım arazilerinin tarım dışında kullanılmamasına özen gösterilmelidir. Tarım arazilerinde konaklama tesisleri, konutlar, sanayi alanları kurulmamalıdır. İlimizin toprak kirliliği haritası çıkarılmalı ve bu doğrultuda gerekli iyileştirme çalışmaları yapılmalıdır. Sanayi ya da evsel atıklarla tarım alanları kirletilmemeli ve gerekli denetimler yapılmalıdır. İlimizde yanlış tarım tekniklerinin uygulanmasının önüne geçilmelidir. Uygulamalar mühendis denetiminde tekniğe uygun olarak yapılmalıdır. Fırat nehri havzasının korunması amacıyla ilimiz sınırları içerisinde yer alan kum ve çakıl ocakları denetlenmelidir. (Vakumlama metodu ile çalışan ocakların çalışmalarına son verilmelidir.) Yerleşim alanı ve çevresinde bulunan taş ocaklarının çevreye olan olumsuz etkileri dikkate alınmalı ve bu alanların kapatılarak doğaya yeniden kazandırılması çalışmalarına başlanmalıdır. İlimizde ender bulunan çayır ve mera alanlarının ıslahlarının yapılarak korunması sağlanmalıdır. Ekolojik karakteri bozulan sulak alanların restorasyonu ve rehabilitasyonu için eylem planları geliştirilmedir" şeklinde konuştu.