USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Manşet

OLUMLU KARŞILADILAR

Muhtarlar için ayrılan ödeneğin bin 300 liraya yükselmesini gazetemize değerlendiren mahalle muhtarları...

OLUMLU KARŞILADILAR
14-01-2016 14:30
Gaziantep

Muhtarlar için ayrılan ödeneğin bin 300 liraya yükselmesini gazetemize değerlendiren mahalle muhtarları, ödeneğin arttırılmasının olumlu bir gelişme olduğunu ancak bu miktarın muhtarların giderlerini karşılayamayacağını ifade ettiler.

Devlet tarafından muhtarlara verilen 950 TL’lik ödeneğin bin 300 TL’ye yükseltilmesi konusu TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülüyor. Konuya ilişkin gazetemize açıklamalarda bulunan mahalle muhtarları, mahalle muhtarlarına verilen ödeneğin bin 300 TL’ye çıkartılması kararının olumlu bir gelişme olarak nitelendirdiler. Muhtarlar için ayrılan ödeneklerin mahalle muhtarlarının giderlerini karşılamadığını ifade eden muhtarlar, “Birçok mahalle muhtarının muhtarlık ofisi olmadığı için kiraladıkları ofislerde görevlerini sürdürüyorlar. Bu ofislere ortalama 400 TL kira veriyorlar. Diğer yandan faturalar, kırtasiye masrafları ve sigorta giderleri eklenince alınan ödenek kısa süre içerisinde eriyip gidiyor. Muhtarlık ödeneği yetersiz kaldığı için birçok muhtarımız ek iş yapmak durumunda kalıyor” şeklinde konuştular.

“MUHTARLAR GİDERLERİNİ KARŞILAMAK İÇİN EK İŞ YAPIYORLAR”

Muhtarların özlük hakları noktasında düzenlemeler yapılması gerektiğini söyleyen Değirmiçem Mahallesi Muhtarı Şinasi Yılmaz, “Gaziantep’te sadece muhtarlık yaparak geçimini sürdüren mahalle muhtarlarımız bulunuyor. Muhtarlar için ayrılan ödeneğin 950 TL’den bin 300 TL’ye yükseltilmesi güzel bir gelişme. Ancak muhtarlar verilen ödenek içerisinde sigorta ücreti için ayrılan parada yer alıyor. Muhtar aldığı ücretin 440 TL’sini sigortası için SGK’ ya yatırıyor. Yani muhtarların giderleri 440 TL sigorta ücreti, 400 TL kira, faturalar ve kırtasiye giderleri eklenince aldığımız ücret kısa sürede tükeniyor. Muhtarlar olarak en giderlerimizin bir nebzede olsa azalması için sigorta giderlerinin devlet tarafından yatırılması gerektiğini düşünüyoruz. Birçok muhtar arkadaşımız giderlerini karşılayabilmek için muhtarlık görevinin yanı sıra ek işler yapıyorlar. Muhtarlık hizmetlerinin daha sağlıklı yürütülebilmesi için muhtarların özlük haklarının iyileştirilmesi gerektiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“SİGORTA PRİMLERİ DEVLET TARAFINDAN KARŞILANMALI”

Muhtarların giderlerini karşılayamadıklarını belirten Akyol Mahallesi Muhtarı Recep Donç, “Yüksek kira bedelleri, faturalar, kırtasiye giderleri ve sigorta primlerinin muhtarlar tarafından yatırılması, muhtarlar için ayrılan ödeneğin kısa süre içerisinde bitmesine neden oluyor. Devletin muhtarlara ayırdığı ödeneğin arttırılması ile birlikte muhtarların sigorta primleri de devlet tarafından ödenirse o zaman muhtarlar giderlerini karşılayabilmek için ek bir işte çalışmak durumunda kalmazlar. Gaziantep genelinde birçok muhtarımızın muhtarlık bürosu bulunmuyor. Muhtarların kira giderleri ortadan kalkar ve sigorta primleri devlet tarafından karşılanırsa verilecek ödenek muhtarların büyük oranda giderlerini karşılayacaktır. Ancak şuanda var olan koşullar çerçevesinde bin 300 TL’lik ödenek muhtarlar için yeterli değil” diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Ekim 2024 Hakimiyet Gazetesi
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler