USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bizim Mahalle

Plansız mahalle 'Mithatpaşa'

Mithatpaşa mahalle muhtarı Metin Güçyetmez, “Mahallemizde, plansız yapılaşma nedeniyle büyük problemler yaşanıyor" dedi.

Plansız mahalle 'Mithatpaşa'
08-11-2015 10:57
Gaziantep

Mithatpaşa Mahallesi’nin 60 yıl önce kurulduğunu ifade eden mahalle muhtarı Metin Güçyetmez, “Mahallemizde, plansız yapılaşma nedeniyle büyük problemler yaşanıyor. Dar sokaklara alt yapı hizmetleri götürülemiyor, büyük araç giremiyor. Plansız yapılaşma en büyük derdimiz” şeklinde konuştu.

Gaziantep Hakimiyet okurları ve Mithatpaşa Mahallesi sakinlerine merhaba. Mahallemizin muhtarı Metin Güçyetmez'i dinleyip, bilgileri en yalın ve tarafsız haliyle sizlere sunarken, cadde, sokak, bulvar ve parkları sizler için fotoğraflıyoruz. İnanıyoruz ki mahalleyi ve mahalleliyi muhtarından iyi kimse tanıyamaz ve anlatamaz. Onun içindir ki Gazeteniz Hakimiyet her hafta üç mahallede sizlerle, muhtarlarla buluşacak. Toplumsal yaşamımızın vazgeçilmezlerinin başında gelen demokrasi merdiveninin ilk basamağı ve demokrasi zincirinin en kırılgan halkasını oluşturan bu kurum, kurumun temsilcisi muhtarlıklar kuruluşundan günümüze kadar hak ettikleri yerde olamadıkları ve oldukça zor koşullarda mücadele verdikleri için muhtarlarımızın yanında yer almayı bir görev kabul ediyoruz. Siz değerli mahalle sakinlerinin görüş, öneri, eleştiri ve şikâyeti bu sayfanın vazgeçilmezlerinin başında yer alacak.

MAHALLEMİZİN KİMLİĞİ

 

 

Mahallenin adı: Mithatpaşa

Mahallenin İlçesi: Şehitkamil/Gaziantep

Posta Kodu: 27090

Mahallenin nüfusu: 10 bin         

Mahallenin seçmeni: 3 bin 500

Mahalle ve cadde sayısı: 26 Sokak, 1 Cadde ve 1 Bulvar

Mahallenin muhtarı: Metin Güçyetmez

 

Mithatpaşa Mahallesi'nin daha önce Karşıyaka Mahallesine bağlı olduğunu belirten mahalle muhtarı Metin Güçyetmez, "Mahallemiz 60 yıl önce Karşıyaka Mahallesi'nden ayrılarak kuruldu. Mahallemizin nüfusu 10 bin, seçmen sayımız ise 3 bin 500'dür. Mahallede daha önce sandık sayısı 11 idi. Şimdilerde ise sandık sayımız 8'e düştü. Mahallemizde 24 sokak, 2 çıkmaz, 1 cadde ve 1 bulvarımız bulunuyor. Tekel Caddesi ve Sani Konukoğlu Bulvarı mahallemiz sınırlarında yer alıyor. Komşu mahallelerim ise Fevzipaşa, Hasırcıoğlu, Hacıbaba ve Çağlayan mahallelerinden oluşuyor” dedi.

“SOKAKLAR DAR ALT YAPI HİZMETİ GÖTÜRÜLEMİYOR”

 

 

Mahallede sokakların oldukça dar olduğunu ifade eden Güçyetmez, "Mahallemizin yarı bölümü plansız yapılaşmadan dolayı oldukça darlar. 1 metre genişliğinde sokaklarımız var. Bu sokaklara büyük araç giremediği için alt yapı hizmetlerinin götürülmesinde sorunlar yaşanıyor. Dar olan sokaklarda aşırı alt yapı sorunları var. Bu sokaklara araç girme şansı olmadığı için alt yapı sorunu var. Yolların dar oluşu alt yapıyı ister istemez etkiliyor. Dar sokaklarda bazı noktalarda alt yapı evlerin altından ve bahçelerinden geçiyor" şeklinde konuştu.

“TEKEL CADDESİ’NİN GENİŞLETİLMESİ İÇİN TALEPTE BULUNDUK”

 

 

Dünyaca ünlü Zeugma Müzesi'nin Mithatpaşa Mahallesinde bulunduğunu söyleyen Güçyetmez, "Mahallemizde bulunan Tekel Caddesi turist otobüslerinin yoğun olarak kullandığı bir yol oluyor. Buraya giren otobüsler yol dar olduğu için rahat hareket edemiyor ve trafik sıkışıklığına neden oluyor. Mahallenin görüntüsü dünyaca ünlü bir mahalleye uygun değil. Tekel Caddesi’nin genişletilmesi için taleplerde bulunduk ama herhangi bir çalışma yapılmadı. Hacıbaba Türbesi ve Kebapçı Halil Usta’nın yeri mahallemizde bulunuyor. Buralar turistlerin uğrak noktası” diye konuştu.

“BİR YEŞİL YAPRAĞIMIZ YOK”

 

Mithatpaşa Mahallesi'nde yeşil alan olmadığını ifade eden Güçyetmez, "Mahallemizde tek bir yaprak yeşilimiz bulunmuyor. Park alanı, çocuk oyun alanları bulunmuyor. Mahallemizin bu gri görüntüsünden dolayı mahalle sakinleri şikâyetçi oluyorlar. Vatandaşlar vakit geçirebilecekleri park alanı yapılmasını istiyorlar. İki yıl önce mahallemize bir taziye evi yapıldı. Bu taziye evi vatandaşların ihtiyaçlarını karşıladığı için mahalle sakinleri konuyla ilgili memnun olduklarını ifade ediyorlar” ifadelerini kullandı.

“TEDAŞ İLE YAPILAN TOPLANTILAR SONUÇSUZ KALDI”

 

Tedaş ile yaşanan sıkıntıları dile getiren Güçyetmez, “Tedaş Gaziantep’teki tüm muhtarların sorunu oluyor. Bizlerin olduğu kadar tüm Gaziantepli vatandaşların problemi oluyor. Bugün sokak aydınlatmalarının çalışmadığını bildirdiğimiz halde aylardır mahalledeki aydınlatma sistemleri yapılmıyor. Özelleşme ile birlikte daha iyi hizmet almayı beklerken, aylardır mahallede çalışmayan aydınlatma sistemlerinin yapılmasını bekliyoruz. Muhtarlık bürosunun bulunduğu sokakta iki aydınlatma lambamız çalışmıyor. Bunu defalarca bildirmemize rağmen gelip sorunu çözen olmadı. Tedaş ile yapılan toplantılar, milletvekillerinin araya girmesine rağmen sonuçsuz kaldı” şeklinde konuştu.

MAHALLEMİZDE OKUL YOK

 

Mithatpaşa Mahallesi’nde okul bulunmadığını ifade eden Güçyetmez, “Mahallemizde okul olmaması önemli bir problem. Mahalle sakinleri çocuklarını civar mahallelerdeki okullara göndermek durumunda kalıyorlar. Vatandaşlar çocuklarını evine yakın olan okula gönderebilmek için çeşitli hilelere başvuruyor. Çocuğunu okutabilmek için bu işlemi yapıyorlar. Mahallemize okul yapılmasıyla ilgili yetkililere başvurularda bulunduk. Gelen cevap mahallede okul yapılacak alan olmaaması olarak gösterildi. Ancak belediye mahallede inşa edilmekte olan bir otel inşaatı için 11 tane evi istimlak edildi, boş alan yaratıldı. Eğer belediye isterse 15 ev istimlak ederek bir okul inşa edebilir. Büyükşehir Belediyesi Asım Güzelbey döneminde bu işlemi yapabiliyordu. Belediye bu işlemi isterse gerçekleştirebilir. Muhtarların sorunlarını araştırmak üzere kurulan Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Muhtarlar Bürosu ekiplerine bu konuyu ilettim. Ancak alınan cevap, ‘boş alan bulunmadığı için bu talebin karşılanamayacağı’ şeklinde oldu.

1994 YILINDAN BERİ MAHALLEDE

AYNI TEMEL SORUNLAR YAŞANIYOR

 

21 yıldır mahalledeki sorunların aynı olduğunu söyleyen Güçyetmez, “1994 yılında ilk mahalle muhtarı olarak seçildiğimde hangi problemleri dile getirdiysem 2015 yılında aynı sorunlar devam ediyor. 1994 yılından beri mahallemizde aynı temel sorunlar ile karşı karşıyayız. Yolların dar olması, Tedaş ve okul sorunları devam ediyor. öyle dar sokaklarımız var ki bu sokaklarda bir yangın çıksa kimseyi kurtaramayız. Bizim ülkemizde önceden tedbir almak kavramı olmadığından dolayı yetkililere burada önlem alınması için istekte bulunuyoruz” şeklinde konuştu.

FARABİ SOKAKTA

ÇOK SAYIDA KAZA MEYDANA GELİYOR

 

 

Farabi Sokak’ta hız kesici istediklerini ifade eden Güçyetmez, “Farabi Sokakta hız kesici olmadığı için araçlar çok hızlı hareket ediyorlar. Geçtiğimiz gün 2 yaşındaki bir çocuk trafik kazası sonucu hayatını kaybetti. Bu sokakta her gün trafik kazaları meydana geliyor. Üzücü olayların tekrar yaşanmaması için sokaklara hız kesici yapılmasını istiyoruz” dedi.

“DEVRİYE ARABALARI DAR SOKAKLARA GİREMİYOR”

 

Asayiş olaylarına değinen Güçyetmez, “Sokaklarımız dar olduğu için devriye arabaları bu sokaklara giremiyorlar. Motorize ekiplerin mahallede daha etkin olması asayiş olaylarının azalmasında etkili olacaktır. Ayrıca sokak lambalarının çalışmadığı sokaklarda vatandaşlar evlerine tedirgin bir şekilde gidiyorlar. Madde bağımlıları ile mücadele konusunda emniyet birimleri kararlı çalışmalar sürdürüyorlar” şeklinde konuştu.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler