USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Reklam

Şahane Bir Yaz Planı için Adana Yumurtalık’ta Tatil Önerileri

Şahane Bir Yaz Planı için Adana Yumurtalık’ta Tatil Önerileri
21-04-2021 11:29
Gaziantep

Adana’nın en ünlü turizm beldeleri arasında yer alan Yumurtalık, 2015 yılında Mavi bayrak unvanını alarak kalitesini ve güzelliğini tescillemiş oldu. Doğal güzellikleri, tertemiz denizi ve tarihi güzellikleriyle ön planda olan Yumurtalık, özellikle yaz aylarında yerli ve yabancı turistler tarafından ziyaret edilen bir bölgedir. Nüfusu toplamda 5 bin kişi olmasına rağmen yaz aylarının gelmesinin ardından 40 bin kişiye kadar ulaşan Yumurtalık, tarihi bakımdan incelendiğinde ise Milattan Önce 2 bin yılına kadar uzanmaktadır. Yumurtalık aynı zaman da birbirinden farklı ve önemli tarihi bölgelere de ev sahipliği yapması nedeniyle popülerliğini son dönemlerde oldukça artıran bölgeler arasındadır.

Yumurtalık, farklı uygarlık sınırları içerisinde kaldığı için farklı kültürlere ve birbirinden lezzetli yemeklere de ev sahipliği yapan bir bölgedir. Yumurtalık otelleri konforlu otel odalarının yanı sıra güler yüzlü personelleri tesisler bünyesinde bulundurduğu birbirinden farklı aktiviteler ile misafirlerine keyifli ve konforlu hizmeti veren otellerden oluşmaktadır. Ancak yumurtalık otelleri hakkında detaylı bilgiler vermeden önce Yumurtalık’ta gezilip görülmesi gereken bölgeler hakkında biraz bilgi verelim. Yumurtalık seyahatiniz sırasında hem tatilinizi doyasıya geçirmek hem de bölgenin farklı güzelliklerini görebilmeniz için en az 3 gün ayırmanız yetecektir.
Yumurtalık Bölgesinde Gezilebilecek ve Görülebilecek Yerler
    •    Yumurtalık Lagünü Milli parkı: Yumurtalık ilçe sınırları içerisinde yer alan bu milli park, içinde lagünün bulunduğu oldukça geniş ve doğal bir oluşumdan oluşmaktadır. Doğal güzellikleri ve Ceyhan nehrinin desteği ile oluşan bu milli park görülmesi gereken en önemli bölgeler arasındadır. Milli park içinde küçük ve büyük olmak üzere birbirinden farklı göller bulunmaktadır. Yumurtalık ziyaretinizi sonlandırmadan önce görülmeye değecek en önemli yerler arasındadır.
    •    Ayas Antik Kenti: Yumurtalık bölgesinde günümüze kadar ayakta durmayı başarmış en özel ve en değerli antik kentler arasındadır. Roma İmparatorluğu dönemine ait birbirinden farklı eserler bulunurken aynı zaman da Büyük İskender’in Pers imparatorluğunu yendikten sonra inşa ettiği bir kent olarak bilinir. Tarih boyunca birden fazla topluluğun sınırları içerisinde kalması sebebiyle farklı medeniyetlerin izlerini Ayas Antik kentinde görmeniz mümkündür.
    •    Belediye Plajı: Halk plajı olarak da bilinen Belediye plajı, Yumurtalık şehir merkezinde yer almaktadır. 50 metre genişliğinde ve toplamda 1 kilometre uzunluğa sahip belediye plajı yaz aylarında denize girip serinlemek isteyenler tarafından tercih edilmektedir. 2015 yılında denizin temiz olması sebebiyle aldığı Mavi Bayrak ödülü ile adını duyuran Yumurtalık bölgesi, sakin ve huzurlu bir tatil ziyaretiniz sırasında denize girebileceğiniz ve temiz bir deniz olarak bilinir.
    •    Atlas Kalesi: Yumurtalık limanının dış kısmında bulunan ve oldukça küçük bir ada üzerine inşa edilen Atlas kalesi, Yumurtalık bölgesine demir atan ticaret gemilerinin daha iyi bir şekilde hizmet almaları amacıyla inşa edilmiştir. Bunun yanı sıra Yumurtalık bölgesine gelen malların gümrük kontrollerinin daha iyi ve kolay bir şekilde uygulanması amacıyla da kullanılmaktadır. Atlas kalesi içerisinde farklı salonlar ve ziyaretçiler için özel bir bölge bulunur.

Yumurtalık Bölgesinde Konaklayabileceğiniz En Konforlu Oteller

Yumurtalık bölgesinde gezilecek bölgelere oldukça yakın konumda bulunan oteller mevcuttur. Bu oteller konforlu otel odalarının yanı sıra güler yüzlü personelleri ile ziyaret eden değerli müşterilerine en iyi şekilde hizmet vermektedir. Konforlu otel odalarıyla ön plana çıkan Yumurtalık otelleri bölgenin en iyi otelleri arasındadır. Ancak yumurtalık bölgesinden sonra farklı bölgelerde seyahat etmek isteyenler için en iyi konforu ve en kaliteli hizmeti veren otelleri görmek için gezinomi.com/ sitesini ziyaret edebilirsiniz. Gezinomi.com tarafından hazırlanan bu oteller, müşteri memnuniyetini en iyi şekilde sunan ve müşteriler tarafından olumlu yanıt alan otellerdir. Ülkemizin en iyi konforunu sunan otelleri sitede görebilir ve tercih ettiğiniz otelde konaklayabilirsiniz.
    •    Ayas Marin Otel: Yumurtalık merkeze 2 kilometrelik mesafede bulunan bu tesis yemyeşil doğası ve konforlu otel odaları ile hizmet veren oteller arasında en popüler olanıdır. Güler yüzlü personelleri, gezilecek bölgelere yakın bölgede olması ve ev rahatlığını en iyi şekilde hissedebileceğiniz bir oteldir. Bunların yanı sıra ister ailenizle isterseniz sevdiklerinizle keyifli ve huzurlu bir konaklama imkânı sunan bu tesis denize sıfır komunda yer almaktadır. Tesis bünyesinde açık havuzun yanı sıra kum-çakıl plajı da bulunmaktadır.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler