USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Şahinbey Ağıtı’nı en güzel okuma yarışması düzenlendi

Şahinbey Ağıtı’nı en güzel okuma yarışması düzenlendi
19-12-2016 08:59
Gaziantep

Şahinbey Belediyesi 25 Aralık Gaziantep´in düşman işgalinden kurtuluşunun 95.yılı etkinlikleri kapsamında Şahinbey Ağıtı’nı En İyi Söyleme Yarışması’nı düzenledi.

!#**v602&pl=true**#!

Şahinbey ilçesindeki liselerin katıldığı yarışmaya, 48 lise en iyi ağıt okuyan öğrencisini yarışmaya dahil etti.  25 Aralık Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen Şahinbey Ağıtını En İyi Söyleme Yarışması’ndaki amaç; gençlerin tarihle bağlarını güçlendirmek, Kurtuluş Savaşı yıllarında Gaziantep savunmasındaki önemli karakterlerden biri olan ve belediyemize ismi verilen Şahinbey’i asıl adı ile Mehmed Said’i tanımalarını ve Gaziantep savunmasını idrak etmelerini sağlamak.

Yarışmanın jüri üyeleri ise Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı ve yarışamaya dahil edilmeyen ortaokul müzik öğretmenlerinden oluşturuldu.

 Yarışmada öğrenciler ağıtlarını düzenledikleri koreografiler ile birlikte sergiledi. Şahinbey Ağıtı’nı En İyi Söyleme Yarışması törenine okul öğretmenlerinin yanı sıra öğrenciler ve velilerde katıldı.

 !#**h11421**#! 

 !#**h11401**#! 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
Süperbaba Okulları Gaziantep’te Açıldı!
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler