USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Şehitkamil’de ‘Hasta kabul kursu’ açıldı

Şehitkamil Belediyesi bünyesinde hizmet veren Mithatpaşa Aile Merkezi’nde ‘Hasta Kabul Kursu’ açıldı. Hanımlar, açılan kursa yoğun ilgi gösterdi.

Şehitkamil’de ‘Hasta kabul kursu’ açıldı
24-02-2016 10:58
Gaziantep

 

Şehitkamil Belediyesi bünyesinde hizmet veren Mithatpaşa Aile Merkezi’nde ‘Hasta Kabul Kursu’ açıldı. Hanımlar, açılan kursa yoğun ilgi gösterdi.

Şehitkamil Belediyesi ile Şehitkamil Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle açılan ‘Hasta Kabul Kursu’ hizmet vermeye başladı. Çok sayıda bayan, kursa başvuruda bulundu. Hasta Kabul Kursu’na katılan kişiler, 6 ay süresince eğitim görecek. Aldıkları eğitimle bilgilenen ve bilinçlenen kursiyerler, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika almaya hak kazanacak. Kursiyerler, hem kamu kuruluşlarında hem de özel sektörde çalışabilme şansı elde edecek.

HEM KAMUDA HEM DE ÖZEL SEKTÖRDE İŞ İMKANI

Mithatpaşa Aile Merkezi Hasta Kabul Kursu Eğitimcisi Dilek Yumurtaoğlu, kursa ilişkin açıklama yaptı. Dilek Yumurtaoğlu, kursiyerlerin hem çalışma hayatına hem de sosyal yaşantısına katkıda bulunmak için çalıştıklarını dile getirdi. Yumurtaoğlu, “Kursta eğitim gören kursiyerlerimiz, başarılı olma durumunda sertifika almaya hak kazanacak. Sertifika alan kursiyerlerimiz, isterlerse hastanelerde çalışma imkanına kavuşacak. Tabi sertifika alıp, ben çalışmak istemiyorum diyen kursiyerlerimiz, sosyal hayatta iletişim ağırlıklı olarak bu kursun faydasını görecek” dedi.

ÇOK MEMNUNUM

Mithatpaşa Aile Merkezi’ni hizmete açıldığı günden bu yana geldiğini ifade eden ev hanımı kursiyer Nurten Çakır, daha önceden Kuran- Kerim ve mefruşat kurslarından faydalandığını söyledi. Nurten Çakır, “5 çocuğum var. Ben, bu kursa bilinçlendirmek ve bilgilenmek için geliyorum. Sağlıkla ilgili bilgi alıyoruz. Sosyal hayatta nasıl yaşamamız, nasıl davranmamız gerektiğiyle ilgili bilgiler veriliyor. Ben, bu aile merkezine kurulduğu günden beri geliyorum. Önce Kuran-ı Kerim öğrenmeye geldim. Daha sonra mefruşat kursuna geldim. Şimdi de Hasta Kabul Kursu’na geliyorum. Çok memnunum. Sağlık problemlerim olmasına rağmen yine de bu kursa geliyorum” diye konuştu.

 DERSLER, SOSYAL HAYATTA BİZE ÇOK YARDIMCI OLUYOR

Üniversiteden yeni mezun olan Gülçin Cengiz isimli kursiyer ise kursun iş hayatına önemli katkılar sunacağına inandığını vurguladı. Gülçin Cengiz, “Üniversiteden yeni mezun oldum. Biyomedikal cihaz teknolojisi bölümünü okudum. Okuduğum bölüm de hastaneyle ilgili olduğu için iletişim ve sağlık konusunda kendimi geliştirmek istiyorum. Şu anda gördüğümüz dersler, sosyal hayatta da bize çok yardımcı oluyor. Kursun, sadece çalışma alanında lazım olacağı düşünülmemeli. Başkanımız, çok güzel düşünerek bu kursu açmış” şeklinde konuştu

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
Süperbaba Okulları Gaziantep’te Açıldı!
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler