USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Şehitkamil’de karantina altındaki vatandaşların ihtiyaçları gideriliyor

Şehitkamil’de karantina altındaki vatandaşların ihtiyaçları gideriliyor
07-12-2020 11:17
Gaziantep

İçişleri Bakanlığı tarafından Kovid-19 tedbirleri kapsamında tüm Türkiye’de hayata geçirilen İl Salgın Denetim Merkezi uygulaması Gaziantep’te devam ediyor. Şehitkamil Kaymakamı Ömer Kalaylı öncülüğünde aralıksız şekilde süren çalışmalar kapsamında karantina altında bulunan vatandaşların tüm ihtiyaçlarının giderildiği dile getirildi.

KARANTİNA ALTINDA Kİ VATANDAŞLAR KONTROL ALTINDA

Koronavirüs tanısı konulan ve evlerinde izole edilen vatandaşların tüm ihtiyaçları Şehitkamil Kaymakamlığına bağlı ekipler ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı ekipleri tarafından anında karşılanıyor. Karantina altında evlerinde kalan binlerce vatandaşın sorunlarıyla yakından ilgilenen Şehitkamil Kaymakamlığı ekipleri evlere sıcak yemek başta olmak üzere gıda paketi ile diğer ihtiyaçları düzenli olarak vermeye devam ediyor.

VATANDAŞLAR NASIL ULAŞACAK?

Şehitkamil Kaymakamlığından yapılan açıklamada, “Denetim planlamasını ve koordinasyonunu sağlamak, ekiplerin sevk ve idare işlerini yürütmek, gelen ihbar ve şikâyetleri denetim ekipleri aracılığıyla sonuçlandırmakla görevli il/ ilçe salgın denetim merkezleri 7/24 esasına göre faaliyet gösterecek. Vatandaşlar, karşılaştıkları Kovid-19 tedbirlerine aykırı durum veya davranışları, Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması üzerinden bildirerek, 112, 155,156 çağrı numaralarını arayarak veya valilik/kaymakamlıkça belirlenen ihbar hatlarını kullanarak il/ilçe salgın denetim merkezlerine anında iletebilecek. İl/İlçe salgın denetim merkezleri, 112, 155, 156 veya HES uygulaması üzerinden kendisine ulaşan ihbar ve şikâyetleri konusuna göre daha önceden kurulmuş olan ilgili iş yeri denetim ekibi veya mahalle denetim ekibine ulaştıracak, bu ekipler, ihbar veya şikâyete konu olayla ilgili yerinde incelemelerde bulunacak ve aykırılık tespiti durumunda da gerekli idari veya adli iş ve işlemler uygulamaya konulacak” denildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
Süperbaba Okulları Gaziantep’te Açıldı!
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler