Şehitkamil Belediyesi, ilçe genelinde uyguladığı örnek proje, altyapı, üstyapı, yol açma ve genişletme çalışmalarıyla 2015 yılına damga vurdu. Şehitkamil Belediyesi, bünyesinde hizmet veren; Dülük Tabiat Parkı, Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi, Gıda Bankası, sosyal tesis, aile merkezi, etüt merkezi, gençlik merkezi, okuma merkezi ve spor salonu aracılığıyla yüz binlerce kişiye ev sahipliliği yaptı.2015 yılında yeşil alanların oluşturulmasında da önemli rol üstlenen Şehitkamil Belediyesi ‘Bi Dünya Yeşil’ projesinde hak ettiği noktaya geldi. Bal ormanlarının oluşturulmasında da etkin rol üstlenen Şehitkamil Belediyesi’nin bu projesi ile adından sıkça bahsettirdi.
!#**v96&pl=true**#!
ŞEHİTKAMİL’DEKİ PROJE VE HİZMETLER YÜZ GÜLDÜRÜYOR
Uyguladığı sosyal projelerle önemli başarıların altına imza atan Şehitkamil Belediyesi, her yaştan vatandaşın yüzünü güldüren hizmetlerine devam ediyor. İlçe sınırları içinde doğan her bebeğe ‘merhaba bebek’ diyerek ilk hizmetini sunan Şehitkamil Belediyesi, vatandaşa yaşamındaki her dönemde destek oluyor. Özellikle yaşlıların, yetim ve öksüz çocukların geleceğe daha güvenle bakmasına olanak sağlayan Şehitkamil Belediyesi, uyguladığı ‘Vefa Hizmeti’ ve ‘Merhamet Eli’ projeleriyle binlerce kişiyi sevindirdi. Eğitim alanında uyguladığı başarılı projelerle Şehitkamil adını sık sık gündeme taşıyan Şehitkamil Belediyesi; bünyesindeki etüt, gençlik, okuma ve aile merkezleriyle yüzbinlerce kişiye ulaştı.
!#**v63&pl=true**#!
Gıda Bankası ile yoksul vatandaşların yanında olan Şehitkamil Belediyesi, toplumun her kesimine hizmet veriyor. İmara yeni açılan İbrahimli 2 ile Karacaahmet bölgesinde örnek altyapı çalışması yürüten Şehitkamil Belediyesi, küçük-orta ölçekli işletmelerin önünü açmak amacıyla KÜSGET bölgesinde önemli altyapı, yol açma ve genişletme çalışmaları gerçekleştirdi.
YENİ YOLLARLA ŞEHİTKAMİL MODERNLEŞİYOR
Şehitkamil Belediyesi, özellikle küçük ve orta ölçekli sanayicilerin önünü açmak için Gaziantep’in farklı noktalarında altyapı ile yol açma çalışmaları yürütmeye devam ediyor. Bu amaçla KÜSGET bölgesinin devamı olan Çimento Fabrikası arazisindeki yol çalışmaları tamamlandı. Ayrıca bu bölgede bulunan Halıcılar Sitesi ve 25 Aralık Sanayi Sitesi ile otoban arasında kalan bölgede de yol açma ile genişletme çalışmaları devam ediyor. Karacaahmet bölgesinin Beylerbeyi tarafında kalan kısmında da çalışmalar sürüyor. Özellikle imara yeni açılan yerleşim alanlarında örnek altyapı çalışmaları gerçekleştiren Şehitkamil Belediyesi, Beylerbeyi ve Beykent bölgesinde altyapı ile yol açma çalışması başlattı ve tamamladı. Türkiye’ye örnek teşkil edecek İbrahimli 2 bölgesi ve Karacaahmet bölgesindeki altyapı ile yol açma çalışmaları da devam ediyor.
!#**v56&pl=true**#!
!#**v80&pl=true**#!
ŞEHİTKAMİL’DE 20 YENİ SOSYAL TESİS PROJE AŞAMASINDA
Şehitkamil Belediyesi, 2009 yılından bu yana ‘sosyal tesisi olmayan mahalle kalmayacak’ sloganıyla çalışmalarını sürdürdü. Şehitkamil Belediyesi olarak ilçe sınırları içerisinde bugüne kadar 104 sosyal tesis tamamlanarak hizmete sunuldu. Yeni yapılacak 20 sosyal tesisin de proje aşamasında olduğu bilgisi verildi. Şehitkamil Belediyesi, Büyükşehir Yasası ile köy statüsünden mahalle statüsüne kavuşturulan tüm yerleşim merkezlerine de sosyal tesis yapacak.
NİTELİKLİ EĞİTİMİN ADRESİ ‘ŞEHİTKAMİL’
Eğitim alanında gerçekleştirdiği proje ve yatırımlarla büyük başarılara imza atan Şehitkamil Belediyesi, verdiği ücretsiz hizmetlerle öğrencilerin en büyük destekçisi olmayı sürdürüyor. Şehitkamil Belediyesi bünyesinde hizmet veren etüt, gençlik ve okuma merkezlerinden 2015 yılı içerisinde toplam 9 bin 450 öğrenci faydalandı. Şehitkamil Belediyesi’nin eğitim alanındaki imkanlarından son 5 yıl içinde 46 bin 791 öğrenci faydalandı.
AİLE MERKEZLERİ BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR
Şehitkamil Belediyesi, bünyesinde oluşturduğu aile merkezleriyle ilçe halkının sosyal ve kültürel yaşantısına önemli katkılar sunmaya devam ediyor. Şehitkamil Belediyesi’ne bağlı aile merkezlerinde; Kuran-ı Kerim, Arapça, açık öğretim, iğne oyası, makine nakışı, anasınıfı, giyim, mefruşat, aile eğitimi, okuma-yazma, kuaförlük, yaşlı bakımı, hasta kabul, 4-6 yaş çocuk eğitimi, altın tel, miyoki takı, sabun, 3 boyutlu resim, pasta, alüminyum folyo kursları açıldı. Aile merkezlerinde aynı zamanda aile danışmanlığı ve seminerleri periyodik olarak düzenlendi. Şehitkamil Belediyesi bünyesinde hizmet veren aile merkezlerinden 2015 yılı içerisinde toplam 26 bin 844 kişi faydalandı.
İLK HİZMET ‘MERHABA BEBEK’
Şehitkamil Belediyesi, ‘Merhaba Bebek’ projesiyle ilçe sınırları içinde bebek sahibi olan ailelerin en mutlu gününde yanlarında oluyor. Merhaba Bebek projesi kapsamında bebek sahibi olan aileler, belediye ekipleri tarafından ziyaret ediliyor. Yeni doğan bebeğe; beşik, battaniye, kırklık takımı hediye ediliyor. Yeni doğan bebeklerin tüm ihtiyaçlarını temin edip ailelere hediye paketi olarak sunan Şehitkamil Belediyesi, 2015 yılı içerisinde toplam bin 739 bebeğe ‘merhaba’ dedi. ‘Merhaba Bebek’ projesi ile bugüne kadar toplam 26 bin 502 bebek ziyaret edildi.
!#**v50&pl=true**#!
YETİM VE ÖKSÜZ ÇOCUKLARA ‘MERHAMET ELİ’ UZATILDI
Şehitkamil Belediyesi tarafından hayata geçirilen ‘Merhamet Eli’ projesi kapsamında 2015 yılı içinde toplam 594 ailenin bin 586 yetim ve öksüz çocuğuna ulaşıldı. Merhamet Eli projesi ile yetim ve öksüz çocuklu aileler önce tespit ediliyor, daha sonra yapılması gereken çalışmalar sırasıyla yapılıyor. ‘Merhamet Eli’ projesi ile yetim ve öksüz çocuklara umut olan Şehitkamil Belediyesi, yetim ve öksüz çocuklara özel ilgi göstererek geleceğe daha güvenle bakmalarına imkan sağlıyor.
‘VEFA HİZMETİ’ SEVİNDİRİYOR
Yaşlı, hasta ve yardıma muhtaç ailelerin umut kapısı olan Şehitkamil Belediyesi, ‘Vefa Hizmeti’ projesiyle yaşlı ve bakıma muhtaç ailelere; evde genel temizlik, kuaför, berber, hastane ulaşım, su, elektrik arıza, çilingir ve pratik ev düzeni hizmetleri gibi birçok alanda yardım ediyor. ‘Vefa Hizmeti’ projesi kapsamında 2015 yılı içinde toplam 3 bin 5 kişiye ulaşan Şehitkamil Belediyesi, mahalle tespitleriyle kimsesiz olan vatandaşlara hizmet verdi. ‘Vefa Hizmeti’ hayata geçirildiği günden bu yana 5 bin 163 vatandaşın yüzünü güldürdü.
!#**v24&pl=true**#!
ŞKM, BU YIL DA YÜZBİNLERCE KİŞİ AĞIRLADI
Hizmete açıldığı günden bu yana çok sayıda organizasyona ev sahipliği yapan Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi (ŞKM), 2015 yılında da yüzbinlerce konuk misafir etti. ŞKM, sadece 2015 yılı içinde 206 organizasyona ev sahipliliği yaptı ve toplam 627 bin 85 misafir ağırladı. Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi içerisinde faaliyet yürüten Şehitkamil Belediyesi Evlendirme Memurluğu tarafından 2015 yılı içerisinde toplam 5 bin 849 çiftin nikahı kıyıldı. Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi, kurulduğu günden bu yana toplam 838 organizasyonla 1 milyon 712 bin 625 kişi konuk etti.
DÜLÜK TABİAT PARKI YÜZBİNLERCE KONUK AĞIRLADI
Şehitkamil Belediyesi Dülük Tabiat Parkı, hizmete açıldığı günden bu yana içerisinde barındırdığı Türkiye’nin en büyük biyolojik göleti ve 155 ayrı cinsten oluşan 11 bin 350 kök bitkiden oluşan doğal güzelliğiyle ziyaretçilerini her mevsim büyülemeyi sürdürüyor. Gaziantep ve Şehitkamillilerin yanı sıra kenti ziyaret eden yerli-yabancı turistlerin de vazgeçilmez mekanı olan Şehitkamil Belediyesi Dülük Tabiat Parkı, 2015 yılı içerisinde toplam 234 bin 650 kişiyi ağırladı. Şehitkamil Belediyesi Dülük Tabiat Parkı, kurulduğu günden bu yana yaklaşık 1 milyon ziyaretçi ağırladı.
ZABITA, ŞEHİTKAMİL’İN HUZUR VE MUTLULUĞU İÇİN ÇALIŞTI
Şehitkamil Belediyesi bünyesinde hizmet veren Zabıta Müdürlüğü; ilçe halkının sağlık, huzur ve mutluluğu için çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Zabıta Müdürlüğü’nde görevli ekipler, 2015 yılı içerisinde Şehitkamil’de hizmet veren toplam 70 bin 789 işyerini denetledi. Denetimler sonucu kurallara uymayan 53 işyeri kapatıldı. Bazı kuralları ihlal eden toplam 18 bin 133 işyeri uyarıldı ve 99 işyerine de tutanak tutuldu. Öğrenci sağlığına ayrı bir önem veren zabıta ekipleri; toplam 147 okul kantinini ve 162 okul çevresindeki gıda işletmesini denetledi. Zabıta ekipleri, diğer devlet kurumları ile ortak yapılan çalışmada da çocuk işçi çalıştıran 41 işyerini tespit ederek gerekli yasal çalışmayı başlattı.
ATIKLARDAKİ DÖNÜŞÜM MUHTEŞEM OLUYOR
Hayata geçirdiği çevreci projelerle adından sıkça bahsettiren Şehitkamil Belediyesi, MÖP Geri Kazanım Projesi ile büyük bir başarının daha altına imza attı. Şehitkamil Belediyesi’ne bağlı Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan MÖP tesisi ile 2015 yılında toplam 3 bin 641 ton katı atık dönüştürüldü ve 43 bin 692 ağaç kesilmekten kurtardı. Havayı, suyu ve toprağı koruma adına uygulanan ve Türkiye’deki diğer belediyelere örnek teşkil eden MÖP Geri Kazanım Projesi, 5 bin metrekare alan üzerine kurulu tesiste hizmet veriyor. Kurulan tesis çok yönlü faydalar sağladı. Çevre dostu olan MÖP tesisi, sürdürülebilir tasarrufta da önemli misyon üstlendi. MÖP tesisinde dönüştürülen atıklardan; kalem, kalemtıraş, cetvel, silgi, defter, poşet gibi ürünler üretildi ve dağıtıldı.
!#**v58&pl=true**#!
SPORCULARIN VAZGEÇİLMEZ ADRESİ ‘ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ’
Şehitkamil Belediyesi, 2015 yılı içerisinde yüzbinlerce profesyonel ve amatör sporcunun vazgeçilmez adresi oldu. Şehitkamil Belediyesi, 2015 yılında da elde ettiği sportif başarılarla adından sıkça bahsettirmeyi başardı. Şehitkamil Belediyesi bünyesinde hizmet veren bayan spor merkezlerinden 2015 yılı içinde toplam 14 bin 253 hanım faydalandı. Şehitkamil Belediyesi bünyesinde açılan yaz ve kış spor okullarında; basketbol, futbol, yüzme, halkoyunları, satranç, vücut geliştirme, fitness, bilek güreşi, badminton, temel jimnastik ve doğa sporları kurslarından 2015 yılı içerisinde toplam 15 bin 912 sporcu yararlandı. Şehitkamil Belediyesi Spor Kulübü çatısı altında mücadele veren 25 bin 334 lisanslı sporcudan 2 bin 627’si aktif olarak müsabakalara katıldı ve başarı için ter döktü. Şehitkamil Belediyesi tarafından 2015 yılı içinde düzenlenen 33 etkinliğe toplam 11 bin 80 sporcu katıldı. Alleben 1 ve Alleben 2 Yüzme Havuzunda 2015 yılı içerisinde gerçekleştirilen toplam 7 organizasyonda 12 bin 365 kişiye hizmet verildi. Alleben 1 Yüzme Havuzu bünyesinde verilen fitness kursundan bin 263 sporcu faydalandı. Alleben 1 Yüzme Havuzundan 2015 yılı içinde 149 engelli yararlandı.
!#**v74&pl=true**#!
GIDA BANKASI
Şehitkamil Belediyesi tarafından dar gelirli ailelerin yanında bulunmak ve ihtiyaçlarının karşılaması amacıyla oluşturulan ‘Gıda Bankası’, sistemli çalışması ve güvenilir veri tabanıyla gerçek ihtiyaç sahiplerine yardımlarını sürdürmeye devam ediyor. Gıda Bankası’ndan; tekerlekli sandalye, beyaz eşya, mobilya, yakacak, halı, gıda, kıyafet, ayakkabı, temizlik malzemesi gibi yardımlar alan dar gelirli ailelerin yüzü gülüyor. Şehitkamil Belediyesi bünyesinde hizmet veren Gıda Bankası’ndan 2015 yılı içinde toplam 8 bin 151 aile yardım aldı.