TEGV Türkiye’nin önde gelen iş insanlarından miras bağışçısı Nirun Şahingiray anısına gerçekleştireceği 4. Uluslararası Nirun Şahingiray Eğitim Forumu, bu yıl 22 Mayıs’ta açılış konuşmaları ve paneller, 24-28 Mayıs tarihleri arasında paralel oturumlarla çevrimiçi etkinlik olarak gerçekleşecek.
EĞİTİM GÖNÜLLÜLERİ ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR
Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı tarafından 22 Mayıs Cumartesi günü yapılacak forumda sivil toplum kuruluşu temsilcileri, eğitimciler, uzmanlar ve akademisyenleri bir araya getirerek, eğitim alanındaki yenilik ve gelişmelerin tartışıldığı bir platform oluşturmayı amaçladı. Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’ndan konuya ilişkin yapılan açıklamada; “Sevgili Eğitim Dostlarımız, TEGV olarak 22 Mayıs’ta Nirun Şahingiray Uluslararası Eğitim Forumu’nu düzenleyeceğiz. 24 – 28 Mayıs tarihlerinde ise akşam saatlerinde paralel atölyelerle sizler için harika bir program hazırladık. “Değişim Hiç Bu Kadar Gerçek Olmamıştı” konulu etkinliğimize katılımınız bizim için çok kıymetli. Bugüne kadar çocuklarımız içinde birlikte çok şey yaptık, birçok projeye imza attık. Gelin şimdi de bizler birlikte öğrenelim birlikte değişelim. Katılımın tamamen ücretsiz olduğu forum katılım linkimiz; https://tegv.org/ns/2021/” denildi.
FORUMDA BİRÇOK KONU MASAYA YATIRILACAK
Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’ndan düzenlenecek foruma ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;
“Pandemi nedeniyle çevrimiçi etkinlik olarak yapılacak olan forumumuzun bu yılki ana teması: ‘21. Yüzyılda Değişen Öğrenme Kültürü- Değişim hiç bu kadar gerçek olmamıştı’ Eğitimin geleceğini mercek altına alacağımız forumumuzda; Wix Education’da Öğrenme Tasarımı ve Topluluk Lideri olarak görev yapan Saskia Leggett ile yaratıcı ve anlamlı öğrenme deneyimleri tasarlayan Mariana Tamashiro ‘Yaratıcı Toplumlar Yetiştirmek’, dünyada veri odaklı yapay zeka teknolojisinin önde gelen çözüm sağlayıcılarından biri olan Riiid Lab’de Öğrenimde Eşitlikten Sorumlu Başkan olarak görev yapan Jim Larimore ‘Eğitimde Fırsat Eşitliği: Yapay Zeka Çözüm Olabilir Mi?’, 20 yılı aşkın süredir eğitimci ve eğitim yöneticisi olarak görev alan, liderlik ve liderlerin geliştirilmesi konusunda Türkiye’nin birçok ilinde konuşmalar yapan ve eğitimler düzenleyen Kayhan Karlı ‘Dijital Çağın Çocukları İçin Kadim Yetkinlikler’, Wonderful Idea Company’nin kurucu ortağı ve lider eğitimcisi olan Ryan Jenkins ‘Yaratıcı Öğrenme’, eğitim, uluslararası kalkınma, hayırseverlik ve teknoloji sektörlerinde bugüne kadar pek çok fayda sağlayan, dünya çapında saygın bir lider olan Vikas Pota ‘Pandemi Sonrası Eğitim’ başlıklarında birer sunum yapacak. Forumumuzda ayrıca ‘Öğrenme ve Teknoloji- Neredeyiz; Nerede Olmalıyız; Nelere Dikkat Etmeliyiz?’ ve ‘Sosyal Duygusal Öğrenme- Gereksinim, Kapsam ve Uygulamaları’ konularında İki panel düzenlenecek. 24 – 28 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek paralel oturumlarda ise dijtal oyun üretme, dijital sanat, çocuklar için felsefe ve daha birçok yenilikçi içerikle 15 atölyemiz olacak.”