Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, 2016 yılının borsa projelerinin iş dünyasının hizmetine kazandırılması açısından atılım ve icraat yılı olacağını söyledi.
Gaziantep Ticaret Borsası, bünyesinde barındırdığı 11 farklı meslek grubunun komite üyelerine yönelik yıl sonu bilgilendirme ve ortak meslek komite toplantısı düzenledi. Gaziantep özel bir otelde gerçekleştirilen ‘Ortak Meslek Komite Toplantısına’, GTB Meclis Başkanı Selami Memiş, Yönetim kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, GTB Meclis ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile Meslek Komitesi temsilcileri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan GTB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, 2015 yılı içerisinde GTB’de gerçekleştirilen faaliyetler hakkında açıklamalarda bulundu. Ticaret Borsası'nın üyelerine yönelik düzenlediği tüm etkinliklerde meslek komitelerinin görüş ve önerilerinin her zaman önemli bir yer tuttuğunu vurgulayan Tiryakioğlu, sağlanan bu güzel uyum ve sinerjinin 2016’da da katlanarak devam etmesi temennisinde bulundu.
GTB’nin bölge ve ülke ekonomisine katkı sağlayacak projeleri hakkında da bilgiler veren Tiryakioğlu, “2016 yılı içerisinde bitirmeyi planladığımız Et Borsası, Hububat Emtia Merkezi ve Antepfıstığı Lisanslı Depoculuk projelerimiz, şehrimize önemli bir girdi ve tarım sahasında ciddi avantajlar sağlayacak” dedi. Et borsası ve et halinin yaklaşık 30 bin metrekare kapalı alan üzerinde kurulacağını ifade eden Tiryakioğlu, Türkiye’nin en büyük ve en modern et borsasını kente kazandırmak için son bir yıldır dünyanın çeşitli ülkelerinde et borsaları üzerine araştırma ve incelemeler yaptıklarını kaydetti. Gaziantep’e özgü bir özel model üzerinde karar kıldıklarını aktaran Tiryakioğlu, ”Gaziantep Büyükşehir Belediyemizin destekleriyle kurulacak olan Et Hali ve Et borsası, şehirde tüketilen et kalitesinin artmasına ve üretimin hijyenik ortamlarda yapılmasına önemli katkı sağlayacak. Proje tamamlandığında kentimiz et konusunda en az 50 yıl sorun yaşamayacak sağlıklı bir yapıya kavuşmuş olacak” diye konuştu.
GTB tarafından yürütülen Antepfıstığı Lisanslı Depoculuk Projesi hakkında da bilgiler veren Tiryakioğlu, İpek Yolu Kalkınma Ajansı (İKA) ile müşterek yürütülen projenin protokolünün bu ay içerisinde Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın katıldığı programla imza altına alındığını hatırlattı.
10 bin tonluk Antepfıstığı Lisanslı Depoculuk projesinin bütçesinin toplam 13 milyon 900 bin TL tutarında olduğunu kaydeden Tiryakioğlu, “Lisanlı depoculuk projemizin maliyetinin yüzde 75’i İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından yüzde 25’i de borsamız tarafından karşılanacak. Ayrıca İKA‘nın destekleriyle yürüttüğümüz bir diğer projemiz olan Antepfıstığı Mükemmeliyet Merkezi de yaklaşık 2 milyon TL bütçeli bir çalışma olacak. Bu projenin de aynı şekilde yüzde 75’i İKA, yüzde 25’i borsamız tarafından karşılanacak. Öte yandan TÜBİTAK desteği ile 2 milyon Euro bütçeli birde Gaziantep Fıstık İşleme pilot tesisi kuruyoruz. Kurulacak tesisin yer ve binası borsamız tarafından tesis edilecek. Ekonomi Bakanlığı desteği ile 19 Firmanın Katılımı ile sürdürdüğümüz Antepfıstığı UR-GE Projemize de start verdik. Bakanlık tarafından onaylanan projemiz için geçtiğimiz günlerde kümelenme programında dahil olan üyelerimize yönelik ihtiyaç analiz toplantısı gerçekleştirdik” dedi.