Vedat Topçuoğlu Anadolu Lisesi TUBİTAK 4006 Bilim Şenliği düzenlenen açılış töreniyle ziyaretçilerle buluştu. Kaşmir Halı Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Topçuoğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Karayılan, Şehitkâmil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı’nın da açılışına katıldığı ve 150’ye yakın projenin sergilendiği TUBİTAK 4006 Bilim Şenliğine yoğun ilgi dikkat çekti.
2015-2016 yıl sonu etkinlikleri kapsamında farkındalık oluşturan Vedat Topçuoğlu Anadolu Lisesi geleceğin bilim adamı olmaya aday genç bilim adamlarının hazırladığı projeleri görücüye çakırdı. Kaşmir Halı Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Topçuoğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Karayılan, Şehitkâmil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, Okul Aile Birliği Başkanı Hüseyin Açıkkol ve çok sayıda davetlinin katılımıyla start alan bilim şenliğinde fizik, Biyoloji, Kimya, Matematik, İngilizce, Sosyoloji, Görsel Sanatlar, Din Kültürü, Coğrafya, Tarih alanlarında yapılan projeler bilimin sadece sayısal verilerden oluşmadığını her alanda bilimin hakim olması gerektiğine yönelik mesajlar içeriyor. Ziyaretçilerin özellikle farklı yaş gruplarından olması ve farklı meslek mensuplarından olması dikkat çekti.
Güçlü ve büyük Türkiye için eğitimi desteklemek zorundayız
Öğrencilerin akademik çalışmalar kapsamında bilimsel çalışmalarla ilgilenmesinin gelecek için büyük umutlar verdiğini ifade eden Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı genç mucitleri kutladı. Kaşmir Halı Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Topçuoğlu’da önceliklerinin eğitim olduğunu, güçlü ve büyük Türkiye için eğitimli insan iş gücünün yanı sıra bilimsel çalışmaların da önemli olduğunu vurgulayarak “Gençlerimizin bilimsel çalışmalara yoğunlaşması ve fikirlerini projelere dönüştürerek ciddi çalışmalar yapması elbette geleceğe daha çok umutlu bakmamızı sağladı. 150’ye yakın projenin sergilendiği TUBİTAK 4006 Bilim Şenliğinde özgün projeler dikkatimizi çekti. Gençlerimizin önünü açmak için onlara daha iyi imkanlar vermek, eğitim kurumlarımızın bu tür çalışmalarını daha çok desteklemek zorundayız. Emeği geçen öğrencilerimiz başta olmak üzere okul idaresi ve öğretmenlerimizi yürekten kutluyorum” dedi.
Bilim hayatın içinde bir süreçtir
Okul Müdürü Ömer Karayılan Bilim Şenliğinin gerekliliğinden bahsederken, bu fuarın amacının “Başta okul öğrencileri ve velileri daha sonra Gaziantep genelinde bilime ve bilimin insan hayatına önemi açısından farkındalık yaratmaktır. Bilimin bir uğraş olarak görülmesini değil de, hayatın içinde bir süreç olarak görülmesini sağlamaktır.” diye konuştu. Açılış töreninde sema gösterilerinin de yapıldığı TÜBİTAK 4006 Bilim fuarı sergisinde ziyaretçilerin en çok ilgisini çeken projelerin ortak yanı ise çevresel farkındalık yaratmaları oldu. Hızla küreselleşen Dünya Ekonomilerinin, çevreye ve doğal hayata zarar vermesi karşısında duran projelerin her biri ürettikleri çözüm yollarıyla çevre sorunlarını ortadan kaldırma ve bu sorunlarla mücadele etme niteliğine mesajlar içeriyor TUBİTAK 4006 Bilim Şenliğinin 19 Mayıs 2016’ya kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edeceği de açıklandı.