USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

TOPLANMA MERKEZİ PARK!

Olası bir deprem karşısında nüfusu 2 milyonun üzerinde olan Gaziantep’te toplanma merkezi olarak 100. Yıl Atatürk Parkı gösterildi

TOPLANMA MERKEZİ PARK!
08-11-2017 10:29
Gaziantep

Gaziantep’te olası bir deprem karşısında toplanma merkezlerinin neresi olduğu tartışılıyordu. İşte bu tartışmalara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sezer Cihan son noktayı koydu. Nüfusu 2 milyonun üzerinde olan Gaziantep’te olası bir depremde toplanma merkezi olarak 100. Yıl Atatürk Kültür Parkı olacak. Cihan, parkın toplanma merkezi olarak uygun olduğuna dikkat çekti.

“PARK ALANI TOPLANMA MERKEZİNE UYGUN”

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sezer Cihan, olası depreme karşı kentte yer alan tüm açık alanlar gibi en önemli toplanma merkezi olarak 100. Yıl Atatürk Kültür Parkının belirlendiğini anlattı. Cihan, parkta çadır kurulacak alanların oldukça fazla olduğuna dikkat çekti. Daha önce kentte defalarca gündeme gelen toplanma alanlarına yönelik kafalarda ki soru işaretlerini yanıtlayan Cihan, “Olası bir deprem felaketi karşısında kentimizde toplanma merkezi olarak 100. Yıl Atatürk Kültür Parkı belirlendi. Parkımız çadırların kurulmasına oldukça elverişli” diye konuştu.

“GAZİANTEP DEPREME HAZIRLIKSIZ” DİYE KONUŞMUŞTU

Gaziantep Mimarlar Odası Başkanı Hasan Özgür Girişken, Gaziantep’in depreme hazırlıksız olduğunu söyledi. “Son dönemde Deprem Master Planı’nın hakkında konuşuluyor olması güzel. Fakat sağlıklı bir Deprem Master Planı hazırlanabilmesi için önce sağlıklı verilere ihtiyacımız var. Bu veriler, Gaziantep’in güncel depremsellik durumu, deprem bölgeleri haritaları ne zaman güncellenecek ve mevcut yapı stokunun depreme ne kadar dayanıklı olup olmadığıdır. Ancak bunlarla ilgili elimizde hiç bir şey yokken Deprem Master Planı hazırlamak mümkün değil, hazırlansa bile bir verimlilik ve başarı beklemek de mümkün değil” dedi. Gaziantep kent merkezinin üçüncü derece deprem bölgesinde yer aldığını hatırlatan Girişken, Gaziantep’in Batısında deprem tehdidinin daha yüksek olduğuna dikkat çekti. “Nurdağı ve İslahiye bölgesi birinci ve ikinci derece deprem bölgesi. Şehrin Batısından Doğusuna doğru geldikçe ikinci derece deprem bölgesi başlıyor, ardından Şahinbey ve Şehitkâmil’in bulunduğu bölge üçüncü derece, Nizip, Oğuzeli ve Karkamış ise dördüncü derece deprem bölgesinde yer almaktadır. Metro çevresi sadece toplanma noktası değil, acil durumda müdahale merkezi olarak, kriz masasının kurulacağı ve sahra hastanesinin yani gezici mobil hastanenin müdahale edeceği bir nokta. Fakat imara açılma işleminden sonra oradaki müdahale noktasının nasıl değerlendirileceği veya nerede kurulacağını bilmiyoruz. Çünkü orası ana ulaşım aksları üzerinde bir yer ve her yere kolay ulaşılabilecek bir noktada bulunuyor. O yüzden acil bir durumda yeterince toplanma alanımız var mı, bilmiyoruz. Deprem haritaları güncellendikten sonra bir Afet Yönetim Planı oluşturularak, tekrar gözden geçirilmesi ve olası bir afet durumunda ne yapacağımız hususunda toplumsal olarak hazır duruma getirilmesi gerekiyor” şeklinde konuşmuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Ekim 2024 Hakimiyet Gazetesi
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler