USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Mobil

“Üçoklar yardım bekliyor”

Mehmet Yeltekin, “Mahalle genelinde aydınlatma sistemleri çalışmadığı için hırsızlık ve gasp olayları gibi olumsuz olaylar meydana geliyor. Yaşanan olumsuz olaylardan mahalle sakinleri şikayetçi oluyor” şeklinde konuştu.

“Üçoklar yardım bekliyor”
23-02-2016 08:19
Gaziantep

Üçoklar Mahallesi’nde bulunan aydınlatma sistemlerinin çalışmadığını ifade eden mahalle muhtarı Mehmet Yeltekin, “Mahalle genelinde aydınlatma sistemleri çalışmadığı için hırsızlık ve gasp olayları gibi olumsuz olaylar meydana geliyor. Yaşanan olumsuz olaylardan mahalle sakinleri şikayetçi oluyor” şeklinde konuştu.

Gaziantep Hakimiyet okurları ve Üçoklar Mahallesi sakinlerine merhaba. Mahallemizin muhtarı Mehmet Yeltekin’den dinleyip, bilgileri en yalın ve tarafsız haliyle sizlere sunarken, cadde, sokak, bulvar ve parkları sizler için fotoğraflıyoruz. İnanıyoruz ki mahalleyi ve mahalleliyi muhtarından iyi kimse tanıyamaz ve anlatamaz. Onun içindir ki Gazeteniz Hâkimiyet her hafta üç mahallede sizlerle, muhtarlarla buluşacak. Toplumsal yaşamımızın vazgeçilmezlerinin başında gelen demokrasi merdiveninin ilk basamağı ve demokrasi zincirinin en kırılgan halkasını oluşturan bu kurum, kurumun temsilcisi muhtarlıklar kuruluşundan günümüze kadar hak ettikleri yerde olamadıkları ve oldukça zor koşullarda mücadele verdikleri için muhtarlarımızın yanında yer almayı bir görev kabul ediyoruz. Siz değerli mahalle sakinlerinin görüş, öneri, eleştiri ve şikâyeti bu sayfanın vazgeçilmezlerinin başında yer alacak.

MAHALLEMİZİN KİMLİĞİ

Mahallenin adı: Üçoklar              

Mahallenin İlçesi: Şahinbey/Gaziantep

Posta Kodu: 27400

Mahallenin nüfusu: 9 bin            

Mahallenin seçmeni: 5 bin

Mahalle ve cadde sayısı: 53 sokak, 6 cadde  

Mahallenin muhtarı: Mehmet Yeltekin

Üçoklar Mahallesi’nin 50 yılı aşkın süredir var olan bir mahalle olduğunu ifade eden mahalle muhtarı Mehmet Yeltekin, “Üçoklar Mahallesi, geçmişte Ünaldı Mahallesi’ne bağlı bir yerleşim yeri olarak biliniyordu. Daha sonraki yıllarda çevrede bulunan diğer mahalleler gibi Ünaldı Mahallesi’nde ayrılarak kurulmuştur. Ben 30 Mart 2014 tarihinde yapılan muhtarlık seçimlerine katılarak mahalle muhtarı olarak seçildim. Mahallemizin nüfusu 9 bin, seçmen sayısı ise 5 bindir. Şuanda 320 hanede yaklaşık bin 500 Suriyeli Mülteci mahallemizde ikamet ediyor. Mahalle genelinde 53 sokağımız ve 6 cadde yer almaktadır. Komşu mahallelerimiz ise Bozoklar, Barış, Vatan, Perilikaya, Serinevler ve Barak mahalleleri yer alıyor” şeklinde konuştu.

“ALT YAPI SORUNLARI GİDERİLDİ”

Üçoklar Mahallesi’nin alt yapısına ilişkin bilgiler veren Yeltekin, “Mahallemiz eski bir yerleşim yeri olduğu için alt yapısı eski halde bulunuyor. Muhtarlığa ilk seçildiğim yıldan itibaren mahalledeki alt yapı çalışmalarına büyük önem verdim. 46 nolu sokağımızda alt yapı noktasında bazı problemler meydana geliyordu. Sokakta bulunan evlerin büyük bir kısmında su baskınları meydana geldiği için alt yapı konusunda GASKİ’ye dilekçe verdik. GASKİ ekipleri mahallemize gelerek 46 sokakta bulunan alt yapımızı yenilediler. Zaman zaman eski alt yapıdan dolayı meydana gelen sorunları GASKİ’ye bildirerek sorunlarımızın kısa süre içerisinde çözümlenmesini sağlıyoruz” diye konuştu.

“ÖRNEK TEŞKİL EDİYOR”

Üçoklar Mahallesi’nde imarsız yapının hüküm sürdüğünü söyleyen Yeltekin, “Mahallemizde imarsız yapı büyük sorunlara neden olmuyor. Ancak bazı sokaklarımıza itfaiye ve ambulans gibi araçlar giremiyor. 37, 38 ve 27 nolu sokaklarımızda çarpık yapılaşma hakim durumda bulunuyor. Mahallemizin diğer bir bölümünde ise geçmiş yıllarda belediye tarafından vatandaşlara verilen arsalar üzerine kurulan bahçeli belediye evleri bulunuyor. Buralar oldukça düzgün ve planlı yapıldıkları için güzel bir görünüme sahip bulunuyor. Bu yönüyle mahallemiz örnek bir görünüm sergiliyor” şeklinde konuştu.

“TEDAŞ İLE YAŞANAN SORUNLAR BİTMİYOR”

TEDAŞ konusunda yaşanan sorunlar anlatan Yeltekin, “ Üçoklar Mahallesi’nde TEDAŞ ile ilgili çok fazla sorun yaşanıyor. Mahallemizdeki bazı sokaklarda aydınlatma sistemi çalışmazken diğer yandan elektrik hatlarında meydana gelen voltaj düşüklüğü nedeniyle sorunlar yaşanıyor. Düşük voltaj nedeniyle vatandaşların evlerinde bulunan elektronik cihazlar zarar görüyor. Mahalle sakinleri bu durumdan rahatsız oluyorlar. Aydınlat sistemleri çalışmadığı için vatandaşlar gece geç saatlerde evlerine giderken ya da mahalle içerisinde dolaşırken tedirgin oluyorlar. Öte yandan mahalledeki sorunların çözümü için TEDAŞ ekiplerine haber veriyoruz ancak ekipler çok geç geliyorlar. Mahalleye gelip yapılan bazı aydınlatma direkleri kısa süre içerisinde yeniden bozuluyor. Aileler çocuklarını okula gönderirken sorun yaşıyorlar”şeklinde konuştu.

“MAHALLEMİZE OKUL İSTİYORUZ”

Üçoklar Mahallesi’nde bir adet ortaokul bulunduğunu söyleyen Yeltekin, “Üçoklar Mahallesi’nde Mustafa Necati Ortaokulu yer alıyor. Mahallemizde ilkokul çağına gelen çocuklarımız mahalleye uzak olan Vatan Mahallesi’nde bulunan Kazım Karabekir İlkokuluna gidiyorlar. Vatandaşlar evlerine uzak olduğu için çocuklarını bu okula göndermek istemiyorlar. Çevreye güvenemedikleri için ya kendileri okula götürüyorlar ya da servis tutarak okula gönderiyorlar. Genel anlamda mahallede dar gelirli aileler ikamet ettiği için çoğu aile çocuklarını kendileri okula götürüp getiriyor. Bu nedenle mahallemize bir okul yapılmasını istiyoruz” diye konuştu.

“MAHALLEDE TAZİYE EVİ BULUNMUYOR”

Üçoklar Mahallesi’nde sosyal tesis, taziye evi ve sağlık ocağı bulunmadığını söyleyen Yeltekin, “Mahallemizde sosyal donatı alanlarının eksikliği yaşanıyor. Özellikle mahalle sakinlerinin taziye evi konusunda yoğun istekleri bulunuyor. Taziye evi için mahallede bazı evlerin istimlak edilmesi gündeme geldi. Ancak belediye ile vatandaş anlaşamadığı için taziye evi yapılamıyor. Diğer yandan mahalledeki caminin yanında bulunan Kuran Kursu yıkılarak, yerine yeni bir taziye evi ve Kuran Kursu yapılması yönünde istekte bulunduk. Belediyemiz evleri istimlak etmek yerine bu alan kullanılırsa hem maliyeti az olur hem de daha güzel bir Kuran kursuna kavuşmuş oluruz. Mahalle sakinleri Bozoklar Mahallesi’nde bulunan sosyal tesis ve taziye evine gidiyorlar. Birçok mahallemizde 2 tane taziye evi bulunuyor. Bizden nüfusu bin tane fazla olan Barak Mahallesi’nde 2 tane taziye evi varken bizim mahallemizde bir tane taziye evi yok. Mahallemize bir taziye evi yapılmasını istiyoruz” diye konuştu.

“MAHALLE SAKİNLERİ TEDİRGİN OLUYOR”

Aydınlatma sistemi çalışmadığı için mahalle genelinde olumsuz olayların meydana geldiğini ifade eden Yeltekin, “Mahallemizde aydınlatma sistemleri çalışmadığı için hırsızlık, gasp ve madde bağımlıları ile ilgili problemler yaşanıyor. Özellikle aydınlatma sistemlerinin çalışmadığı sokaklarda araç ve evlerde hırsızlık olayları meydana geliyor. Bana gelen bilgilere göre haftada 2 ya da 3 tane hırsızlık olayı meydana geliyor. Öte yandan mahalle sakinleri madde bağımlılarının mahallede bulunmasından dolayı rahatsız oluyorlar. Gece geç saatlerde sokaklara çıkmaya korkuyorlar. Bu noktada mahallemizde güvenlik önlemlerinin arttırılmasını ve aydınlatma sistemleri ile ilgili sorunların çözümlenmesini istiyoruz” diye konuştu.

 

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Ekim 2024 Hakimiyet Gazetesi
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler