Gökçen Göçer Yaşam Hakkı Derneği Başkanı Hasan Fuat Göçer, 2006 yılından donra kurulan derneğin kısa sürede birçok ilde şube açtığını ve insanlık adına önemli çalışmalara imza attığını söyledi. Göçer açıklamasında, “Bildiğiniz gibi ülkemizde insan hayatının hiçbir değeri bulunmamaktadır. Özellikle küçük çocuklar kendilerini bekleyen tuzakları bilmemektedirler. Bizler çocuklarımızı o tuzaklardan korumalıyız” dedi.
FİLM SAHNELERİNE KONU OLACAK BİR DERNEK SÜRECİ
“26 Haziran 2006 tarihinde Bu tuzaklardan birisine Sevgili kızım Gökçen'de yakalandı. Her çocuk gibi dondurmayı çok seven Gökçen, dondurma almak için gittiği bakkalda, Algida dondurma firması ve satıcısının kurmuş olduğu tuzağa yakalandı. Kim düşünebilir 5 dakika önce dondurma almak isteyen çocuğunun, dondurma dolabındaki elektrik kaçağına yakalanarak yaşamının son bulacağını. Anne baba olarak yaşadığımız acıyı kelimelerle ifade etmeye imkân bulunmamaktadır” şeklinde sözlerine başlayan Gökçen Göçer Yaşam Hakkı Derneği Başkanı Hasan Fuat Göçer, “Bu bakımdan Türkiye'nin tek yaşam hakkı derneği olan Gökçen Göçer Yaşam Hakkı Derneği’ni 7 Mart 2008 tarihinde Gaziantep de kurdum. 11 Temmuz 2008 de İstanbul Şubemizi ve 9 Eylül 2009 da Ankara şubemizi ardından ise İzmir şubesini kurdum. Türkiye'nin çeşitli illerinde bulunan ilköğretim okullarında 5 adet küçüklü büyüklü kütüphane açtık. İmkanlarımız ölçüsünde ve sizin bize göndereceğiniz, kitap, bilgisayar, yazıcı, fotokopi makinası ve eğitime yönelik diğer malzemelerle bu çalışmalarımıza devam ediyoruz. 16 saatlik ilkyardım eğitimleri verdik ve vermeye devam ediyoruz. Sağlık hizmeti verilmeyen Bağ-Kur sigortalıları lehine ve SGK aleyhine çok önemli bir dava açtım. Bu davanın konusu "SGK nın Anayasa ya aykırı olarak, borçlu Bağ-Kur sigortalılarını tedavi etmemesi ile ilgili yasanın ilgili maddesinin iptali” istemiyle Danıştay'da açtığım davanın tüm evraklarını ve savunmasını kendim hazırladım. Davayı kazanacağımdan eminim, dava olumlu sonuçlandığı an tedavisi yapılmayan ailesi ile birlikte 10.000.000 kişi ( 2.000.000 borçlu sigortalı) sağlık hakkından faydalanacaktır” diye konuştu.
“İLK YARDIM YASASININ YASALLAŞTIRILMASI İÇİN UĞRAŞIYORUM”
Gökçen Göçer Yaşam Hakkı Derneği Başkanı Hasan Fuat Göçer açıklamasını daha sonra şu şekilde sürdürdü;
“İlkyardım eğitimi konusunda hazırladığımız raporu T.B.M.M ne sunularak ilk yardım yasası çıkartılması için milletvekilimize sundum. Bu raporumuz yasalaştığı an, önümüzde ki 10 yıl içinde Türk vatandaşlarının yüzde 80 i ilkyardımı öğrenmiş olacaktır. Çıkmasını istediğimiz bu yasanın en önemli maddesi ilköğretimden itibaren tüm öğrenim hayatı boyunca okullarda “İLKYARDIM DERSİ”nin zorunlu hale getirilmesidir. Böylece her yıl ilk yardım yapılamadığı için yaşamını kaybeden 15.000 insanın yaşamının bilinçsizlik ve eğitimsizlik nedeniyle kaybolmasını önleyeceğiz. Belki bu çalışmamız sonucunda sizin ya da sevdiklerinizin de yaşamı kurtulacak. İlk adımı biz attık ve devam ediyoruz. Başkalarının dikkatsizliği ve umursamazlığı yüzünden yaşamını kaybeden insanların özellikle çocukların aileleri ile irtibata geçtik ve görülecek davaya müdahil olma taleplerimizi bildirdik. Şehirlerde yaşamı tehdit eden yüzlerce unsuru tespit ettik. Bunların bir kısmını kendi çabamızla düzelttik, diğer olumsuzlukları hazırladığımız raporla Belediye Başkanlıkları başta olmak üzere yerel yöneticilere sunduk ve sunmaya devam ediyoruz. Birçok çalışmamız bulunmaktadır. Bütün çalışmalarımız “insan yaşam hakkı” üzerinedir. Bu ülkede “yaşama Hakkı”na sahip çıkmak istiyoruz. Elbette sizler aramıza katılmadan bu mümkün olmamaktadır. Siz, bize her konuda yardımcı olabilirsiniz. Öncelikle bulunduğunuz İl de derneğimize kayıt yaptırarak, eğer yaşadığınız yerde derneğimiz bulunmuyor ise ve sizde kurucu olmak isterseniz, derneğimizi yaşadığınız yerde kurarak çalışma yapabilirsiniz. Yeter ki siz isteyin”.