USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Mobil

Yazın Serinlemenin Yolları

Yazın Serinlemenin Yolları
30-05-2016 03:35
Gaziantep

Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte aşırı nem ve buharlaşma vücudun sıvı ihtiyacını da arttırıyor. Uzmanlarsa vücudun sıvı ihtiyacını karşılamak için asitli, gazlı ve hazır meyve sularının yerine mevsimine göre meyve ve meyve suyu tüketilmeli diyor.

Meteorolojinin aşırı sıcak uyarısından sonra uzmanlar da vücutta yaşanan sıvı ve mineral kaybına dikkat çekiyor. Yeterli miktarda sıvı alınmamasının kalp krizi başta olmak üzere birçok sağlık riskine neden olabileceğini söyleyen uzmanlar, sağlıklı serinlemek için su içmenin de tek başına yeterli olamayacağını belirtiyor. Yaşa göre değişmekle birlikte yaklaşık yüzde 60-70'i sıvı olan insan vücudu bir günde idrar, ter ve solunum yoluyla ortalama 2,5 litre sıvı kaybediyor.
Peki kaybedilen sıvının yerine ne tüketilmeli. Yaklaşık 20 yıldır Gaziantep’te taze sıkılmış meyve suyu işiyle uğraşan Ali Bilgin, kesinlikle vatandaşların daha önceden sıkılmış meyve suyu ve asitli içeceklerden uzak durmasını öneriyor. Mevsim meyvelerini ve taze sıkılmış meyve suların faydasına dikkat çeken Bilgin şunları söyledi. “Yaz sezonunda taze sıkılmış meyve suları hem serinlemek amacıyla hem de faydalı olduğu için tüketilmelidir. Özellikle yaz aylarında hazır meyve sularının tüketilmemesi gerekiyor. Taze sıkılmış meyve suları anında tüketilmezse hiçbir faydası olmaz tam tersi zararı olur. Ama bizler vatandaşın talebine göre istediği meyveyi yanında sıkıyoruz ve taze taze onlarda içiyor. Biz burada sadece taze sıkılmış portakal suyu değil, atom dediğimiz meyve karışımı, muzlu süt, havuç ve elma suyu kısacası mevsimine göre meyveleri kullanıyoruz. Mevsimine göre meyve ve meyve suyu tüketmek hem serinletir hem de vücudun direncini arttırır. 20 yıldır bu mesleğin içerisindeyiz en sağlıklı şekilde meyve ve meyve sularını hazırlıyoruz isteğe göre müşterilerimize sunuyoruz.” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
Süperbaba Okulları Gaziantep’te Açıldı!
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler