Gaziantep’te yüz yüze eğitime geçecek olan okulların tamamında tüm önlemler alındı. Gaziantep Milli Eğitim İl Müdürü Yasin Tepe, “Çocuğunu okula göndermek istemeyen veliler, okul müdürlüklerine yazılı başvuru yapabilecek. Yüz yüze eğitime gelmeyen öğrenciler devamsız sayılmayacak” diye konuştu.
15 Şubat Pazartesi günü, birleştirilmiş sınıf uygulaması yapılan okulların tamamında, köy ve benzeri seyrek nüfuslu yerleşim yerlerinde, il/ ilçe hıfzıssıhha kurullarının aldığı kararlar doğrultusunda tüm ilkokul ve ortaokullar ile tüm bağımsız anaokulu ve özel eğitim anaokullarında haftada 5 gün yüz yüze eğitime geçiliyor. Gaziantep Milli Eğitim İl Müdürü Yasin Tepe, öncelik öğrenci ve öğretmenlerin sağlığı olduğunu açıkladı.
“TÜM ÖNLEMLER ALINDI”
“Gaziantep’te öncelik öğretmenlerin ve öğrencilerin sağlığı olduğu, bunun için gerekli önlemler alındı ve denetimler sağlandı. Açılacak okullar dezenfekte edilerek eğitim öğretime hazır hale getirildi. Millî Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen kurallar doğrultusunda düzenlemeler yapıldı ve sürecin güvenle işlemesi için çalışmalar titizlikle yürütüldü” şeklinde konuşan Gaziantep Milli Eğitim İl Müdürü Yasin Tepe Hakimiyet Gazetesine önemli açıklamalarda bulundu. Koronavirüsle mücadele sürecinde eğitim alanında uzaktan eğitimin sağlıklı bir şekilde sürdürüldüğüne dikkat çeken Tepe açıklamalarını şu şekilde sürdürdü;
“Millî Eğitim Bakanlığı ile Türk Standartları Enstitüsü iş birliğinde yürütülen çalışmalar neticesinde Gaziantep’teki tüm okullara (1157 okul) "Okulum Temiz" belgesi verildi. Belgeyi alan okullardan 657 tanesinin gerekli malzeme ihtiyacını Gaziantep Valiliği, 500 tanesinin malzeme ihtiyacını Gaziantep Büyükşehir Belediyesi karşıladı. Açılacak tüm okullara ihtiyaç duydukları dezenfektan, sabun gibi temizlik malzemeleri ulaştırıldı. Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzunda belirtilen esaslar çerçevesinde sınıf, yemekhane ve benzeri tüm alanlarda öğrenciler arasında 1-1,5 metre sosyal mesafe sağlanacak şekilde kapasite düzenlemeleri gerçekleştirildi. Öğrenci ve çalışanların, sınıflar ve diğer alanlarda belirlenen kişi sayısını geçmeyecek ve aynı yerde oturmalarını sağlayacak şekilde planlar oluşturuldu.”
Tepe açıklamasını daha sonra şu şekilde sürdürdü;
“Okul içerisinde öğrenci, öğretmen ve diğer çalışanların maske kullanımıyla ilgili belirlenen kurallar ve gerekli uyarılar yazılı ve görsel olarak paylaşıldı. Okullarda temizlik görevlilerinin iş esnasında maskenin yanı sıra eldiven, bone ve benzeri koruyucuları kullanmaları için önlem alındı. Eğitim ortamlarının düzenli olarak doğal yollarla havalandırılması için gerekli düzenlemeler yapıldı. Alanların taşıdıkları riske göre sıklıkla temizlik ve dezenfekte işlemleri gerçekleştirilip kayıtlar tutuluyor. Okullara ziyaretçi kabul edilmemesi başta olmak üzere veliler ve diğer ilgili taraflarca uyulması gereken konular, okulların web siteleri ve diğer iletişim araçları ile duyuruldu.”
“İLKOKULLAR, ORTAOKUL 8.SINIFLAR VE 12. SINIFLAR İÇİN
YÜZ YÜZE EĞİTİME BAŞLAMA TARİHİ 1 MART”
“Tüm resmi ve özel ilkokullar, bu ilkokulların ana sınıfları ve özel eğitim sınıfları, 1 Mart itibarıyla haftada 2 gün yüz yüze eğitime geçecek. Bununla birlikte 1 Mart'tan itibaren tüm resmi ve özel ortaokullar ile imam hatip ortaokullarının 8. sınıfları da yüz yüze eğitime başlayacak” şeklinde sözlerini sürdüren Yasin Tepe daha sonra şu açıklamalara yer verdi;
“Günler ve saatler okul yönetimi tarafından öğretmenlerle birlikte belirlenecek. İlkokul, ortaokul ve imam hatip ortaokullarındaki yüz yüze ve uzaktan eğitimlerde bir ders 30 dakika, teneffüsler ise onar dakika olacak. Yüz yüze eğitim saatleri dışındaki diğer saatlerde uzaktan eğitim yoluyla dersler işlenmeye devam edecek. Çocuğunu okula göndermek istemeyen veliler, okul müdürlüklerine yazılı başvuru yapabilecek. Yüz yüze eğitime gelmeyen öğrenciler devamsız sayılmayacak. Ortaokul 5, 6 ve 7. sınıflarda tüm dersler uzaktan eğitim yoluyla işlenmeye devam edecek.”