Mobil

Gaziantep’e 'Gazilik' unvanı verilişinin 96. yılı kutlandı

Gaziantep'e ‘Gazilik’ unvanının verilişinin 96. yıl dönümü Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in katılımıyla kutlandı...

Gaziantep’e 'Gazilik' unvanı verilişinin 96. yılı kutlandı
08-02-2017 06:17
Gaziantep

Gaziantep'e ‘Gazilik’ unvanının verilişinin 96. yıl dönümü Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in katılımıyla kutlandı. Bakan Şimşek, 96. yıl önceki ruhun bugün de devam ettiğini belirterek, "15 Temmuz'daki dik duruş bunu gösterdi" diye konuştu.

!#**v1006&pl=true**#! 

Gaziantep'e Gazilik Unvanı verilmesinin 96. yıl dönümü 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen törenle kutlandı. Atatürk anıtına çelenk bırakılmasıyla başlayan kutlama programına, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Ali Ekiyor, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Ali Gür, şehit ve gazi dernekleri askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden törende konuşan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek 96 yıl önceki ruhun bugün de devam ettiğini belirterek, “96 yıl önceki ruh bugünde devam ediyor. 15 Temmuz'daki dik duruş bunu gösterdi. Bu sebeple bu meydanın ismi 15 Temmuz demokrasi meydanı oldu. Terörle mücadelemiz başarılı bir şekilde devam ediyor. Terörle mücadelede kararlıyız” dedi.

Daha sonra Başbakan Yardımcısı Şimşek, Vali Yerlikaya ve Başkan Şahin ile birlikte Türk bayrağına gazilik madalyası taktı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER