Gündem

Gökdağ’ın gazeteciler günü mesajı

Gökdağ’ın gazeteciler günü mesajı
08-01-2016 13:15
Gaziantep

Gaziantep CHP Milletvekili Av. Mehmet Gökdağ, Ülkemizde yaşanan kutuplaşmalarla bağımsız, tarafsız ve özgür basın anlayışının her geçen gün zayıfladığını, meslek onurunun kaybolduğunu ve basına olan güvenin zedelendiğini üzülerek görmekteyiz. Bu yaşananlara rağmen onuruyla mesleğini yapmaya çalışan gazetecilerimizin tüm baskılara karşın özgür basın için gösterdikleri çabayı da takdirle izliyoruz. İktidar gücü ile basını dizginlemeye çalışmak, yandaş basın yaratmaya çalışmak basının güvenirliğine ve demokrasimize verilecek en büyük zarardır.

Türkiye'nin tutuklu gazeteci sayısında dünya genelinde hala ilk sırada olduğu, özgür basın ve ifade özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırılmadığı bir ortamda demokrasiden, insan haklarından ve basın özgürlüğünden bahsetmek mümkün değildir.  Ne yazık ki bugün basınımız, ülke yangın yerine dönmüşken, büyük toplumsal olaylar yaşanıyorken ve yolsuzluklar ayyuka çıkmışken bile bu olayları kamuoyuna duyurmaktan kaçınır hale gelmiştir. Son olarak yaptıkları haberden dolayı iki gazetecimiz daha tutuklanmıştır. Basına yönelik bu baskılar demokrasiyle ve hukukla bağdaşmayan eylemlerdir.

Büyük önder Atatürk’ün “Gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır” sözlerinde ifade ettiği gibi bir basınımızın olması dileğiyle 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyor, tüm basın emekçilerimize sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER