Yaşam

Ödüllü Şef Gaziantep Üniversitesi’nde

Ödüllü Şef Gaziantep Üniversitesi’nde
11-11-2015 13:40
Gaziantep

“Selçuklu Mutfağı” adlı eseriyle “Dünyanın En İyi Mutfak Tarihi Kitabı Ödülü”ne layık görülen Yemek Yazarı- Şef Ömür Akkor, Gaziantep Üniversitesi öğrencileriyle buluştu. Başarının sırrının dürüstlükten geçtiğini söyleyen Akkor, öğrencilere önemli nasihatlerde bulundu.

Gaziantep Üniversitesi 8. Sanat Topluluğu tarafından hazırlanan ve Yemek Yazarı- Şef Ömür Akkor’un konuşmacı olarak katıldığı “Gastronom, Kültür ve Seyahat” konferans GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi Konferans Salonu'nda yapıldı.

“Selçuklu Mutfağı” adlı eseri, dünyaca ünlü yemek kitapları yarışması “Gourmand Cookbook Awards”ta 2013 yılında “Dünyanın En İyi Mutfak Tarihi Kitabı Ödülü”ne layık görülen Şef Akkor, uzun yıllardır yemek tarihi üzerine araştırmalar yaptığını, Anadolu yemek kültürüyle başladığı çalışmalarını Osmanlı ve Selçuklu dönemine kadar götürdüğünü söyledi. Gezdiği, gördüğü yerleri anlatmanın yanı sıra öğrencilere altın öğütlerde de bulunan Şef Akkor, “Çalışmadığınız müddetçe karşılığını alamazsın. İyi bir yere gelmek istiyorsanız çok çalışmak zorundasınız” dedi.

BAŞARI İÇİN DÜRÜSTLÜK ŞART

Başarılı olmanın altın kurallarını anlatan Şef Akkor, iş hayatında dürüst olmanın önemine dikkat çekerek, “Eğer yalan söylemezseniz çok iyi bir yere gelirsiniz. Ben her zaman için dürüst bir insan arıyorum yanımda. Yemek yapmayı veya hiçbir şeyi bilmesin. Dürüst olması benim için yeterli. Bu çok önemli bir düstur ve insanlar bunu kaybettiler. Çalışmayı ve iktisadı bir tarafa bırakırsak dürüst olmanız, insanlara karşı iyi davranışlarınız ve güler yüzlü olmanız hayatta size her zaman kazandırır. İş hayatı ve aslında insanların yaşamları da çok basit ama insanlar o yükseklik hissiyle çok şeyden vazgeçiyorlar. Daha sakin bir hayat, gerçek sebzelerle yenmiş bir yemekle o kadar basit her şey aslında. Teknolojik aletlerle, uçak yolculuklarıyla, sürekli haber okuyarak ve sosyal medyada çok zaman geçirerek hayatı komplike hale getiriyoruz. Ne kadar basit o kadar iyi. Öğrencilerin biraz buna yaklaşması gerekiyor” diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER