Özel Haber

1 milyon ziyaretçi hedefleniyor

1 milyon ziyaretçi hedefleniyor
01-11-2019 11:03
Gaziantep

Turizm Derneği ve Panorama 25 Aralık Müzesi Tarih Kurulu Başkanı Bekir Sıtkı Severoğlu, inşaatı devam eden Panorama Müzesi’nin tamamlandığında yılda 1 milyonun üzerinde ziyaretçi tarafından gezileceğini dile getirdi.

TARİHİN BURAM BURAM KOKTUĞU BİR ALAN

Turizm Derneği Başkanı Sıtkı Severoğlu, “Gaziantep’in tarihinin M.Ö 4 bin yıllarına dayandığı bilinir. Ancak biz inşaat çalışmaları sırasında 10 bin yıllık taş eşyalar bulduk. Bunlar müzeye teslim edildi. Şuanda müzede incelendi. Bu eşyaların 10 bin yıl öncesine dayandığı belirtiliyor. Yani Gaziantep 10 bin yıllık bir kent” dedi. Tarih Kurulu Yönetim Kurulu Üyesi Samet Bayrak ise, Gaziantep Savunması şehitleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Verilen şehit sayısının 6 bin 317 değil 10 bin olduğunu dile getiren Bayrak, “Fransızlar Kadın ve çocuk demeden öldürdüler. Şehit sayımız da 10 bin civarındadır” diye konuştu. Severoğlu, müzenin faaliyete girmesiyle Gaziantep Savunmasına yönelik çok önemli bilgilerin de ortaya çıkacağını dile getirdi. Severoğlu, bu müzeyi gezince Fransızların bile özür dileyeceklerini söyledi. Severoğlu, ”Fransız hükümetini Gaziantep halkından özür dilemeye davet edecek bir takım sonuçlar var. Bu müze bu çağrıları yapacak ve inşallah sonuç alacak. Bu müzede gördüğünüz her şey gerçektir. Vahşet içeren görüntülere bu müzede yer verilmemiştir” şeklinde konuştu.

“İNSANLAR SADECE BU MÜZEYİ GEZMEK İÇİN BİLE GAZİANTEP’E GELECEKLER”

Severoğlu, yapımı son hızla devam eden Panorama Müzesini hakkında yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
“Projenin tasarımında Gaziantep Kalesi ile Panorama Müzesi arasında bulunan Seferpaşa Mahallesi’nin Sokak Restorasyon Çalışmalarının devamında açılacak olan iki sokağın turizme kazandırılacak olması çok önemli. Panorama Müzesi’nde 280 kişilik bir konferans salonu yer alacak. Geçmişte Gaziantep Savunmasına katılmış Semt Reislerinin aileleri, ellerinde bulunan Mustafa Kemal Atatürk’ün ıslak imzasının bulunduğu İstiklal Madalyası Beratları, madalyalar, silahları, kılıçlar, kamalar sergilenmek üzere müzeye veriliyor. Sadece bu müzeyi görmek için insanlar Gaziantep’e gelecek. Müzenin her yerinde başka bir hikaye var. Bu müzenin kapısından çıktığınız zaman o dönemde Antep nasıl Gaziantep olmuş onu öğrenecekler.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER