Özel Haber

Abdurrahman Yapıcı, “Kentsel dönüşüm fırsat”

Abdurrahman Yapıcı, “Kentsel dönüşüm fırsat”
08-01-2017 09:12
Gaziantep

Bozoklar Mahallesi Muhtarı Abdurrahman Yapıcı, Gaziantep genelinde gerçekleştirilen kentsel dönüşüm çalışmalarının eski yerleşim yerleri için fırsat olduğunu ifade etti.

Gaziantep genelinde 32 mahalle Afet Bölgesi ilan edildi. Kentsel Dönüşüm çalışmaları kapsamında birçok mahallede yıkım çalışmaları gerçekleştirilirken, imarsız olan mahallelerden çalışmalara destek geldi. Bozoklar Mahallesi Muhtarı Abdurrahman Yapıcı, eski yerleşim yerlerinde imar sorunu olduğunu söyledi. Yapıcı, mahalle genelinde imar problemi yaşandığını ve bu nedenle sosyal donatı alanları yapılabilmesi için belediyelerin kamulaştırma yapmak zorunda kaldığını söyledi.

“MAHALLEMİZDE KENTSEL DÖNÜŞÜM GEREKLİ”

Bozoklar Mahallesi’nin Kentsel Dönüşüm kapsamında olmadığını belirten Yapıcı, “Gaziantep genelinde bulunan 32 mahalle Afet Bölgesi ilan edilerek Kentsel dönüşüm kapsamına alındı. Bizim mahallemiz ile ilgili böyle bir karar bulunmuyor. Ancak Kentsel Dönüşüm kararının eski ve imarsız mahalleler için önemli olduğunu düşünüyorum. İmarsız yapı nedeniyle park, okul, sağlık ocağı, sosyal tesis ve taziye evi gibi sosyal donatı alanları eski yerleşim yerlerinde bulunmuyor. Sosyal donatı alanlarını inşa edebilmek için belediyelerin kamulaştırma yapması gerekiyor. Diğer yandan dar sokaklar nedeniyle mahallelerde hizmet alımında aksamalar meydana geliyor. Mahallemizde oldukça dar olan sokaklara doğal gaz alt yapısı getirilemedi. Ana caddelerde ve bazı sokaklarımızda doğalgaz bulunuyor. Daha iyi hizmet alabilmek ve iyi koşullarda yaşayabilmek için Kentsel Dönüşüm’ün bir fırsat olduğunu düşünüyorum” dedi.

“ELEKTRİK HATLARI ESKİ”

Öte yandan mahalle genelinde bulunan elektrik hatlarının eski olduğuna dikkat çeken Yapıcı, geçmiş yıllarda yapılan elektrik hatlarının mahallenin ihtiyaçlarını karşılamadığını söyledi. Eski hatlardan meydana gelen arızalardan şikayetçi olduklarını ifade eden Yapıcı, “Elektrik hatları konusunda meydana gelen sıkıntıları 186’yı arayarak bildiriyoruz. Adana üzerinden Gaziantep’te bulunan ekiplere bilgi veriliyor. Arızayı 186’ya bildirmemize rağmen günlerce arıza ekiplerinin mahalledeki sıkıntıya çözüm üretmesini bekliyoruz. Sorunlara hızlı bir şekilde müdahale edilmesi gerekiyor. Bunun için aydınlatma ve arıza ekiplerinin ayrı olması gerekiyor. Ekipler hem arızaya hem de aydınlatmaya yetişemiyorlar” diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER