Özel Haber

Anahtar Parti Kurucular Kurulu'nda Genç Bir Gaziantepli

Yavuz Ağıralioğlu'nun liderliğinde kurulan Anahtar Parti, siyasette yeni bir soluk getirmeyi hedefliyor.

Anahtar Parti Kurucular Kurulu'nda Genç Bir Gaziantepli
28-10-2024 11:24

Partinin kurucuları arasında yer alan en genç isimlerden Ahmet Murat Hatabay, Gaziantep'ten katılım sağlayarak dikkat çekti. Başarılarla dolu eğitim hayatı ve kariyer yolculuğuyla öne çıkan Hatabay, siyasette Gaziantep'i temsil etmeye hazır.

Yavuz Ağıralioğlu liderliğinde kurulan ve kamuoyunun uzun süredir merakla beklediği Anahtar Parti, resmen siyaset sahnesine adım attı. Parti kurucuları arasında Gaziantep’ten yer alan Ahmet Murat Hatabay, partinin en genç isimlerinden biri olarak öne çıkıyor. Hatabay, Gaziantep Milli Eğitim Teftiş Kurulu eski başkanlarından merhum Mehmet Hatabay’ın oğlu olarak dikkat çekiyor.

İlköğrenimini Mehmet Adil Kasapseçkin İlköğretim Okulu’nda tamamlayan Hatabay, eğitim hayatında gösterdiği başarılarla tanınıyor. Burslu olarak kazandığı Özel Sanko Koleji’nde sosyal ve akademik başarılarıyla göz dolduran Hatabay, lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünde sürdürdü. Üniversite yıllarında gençlik oluşumlarına liderlik eden Hatabay, mezuniyetinin ardından Ankara’da TBMM’de danışmanlık görevini üstlendi.

Yüksek lisans esnasında akademik kariyerine araştırmacı olarak devam eden Hatabay, özel sektörde ve merkezi bürokraside edindiği deneyimlerle de tanınıyor. Ticaret Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı gibi kurumlardaki çalışmalarıyla dikkat çeken Hatabay, Anahtar Parti’de siyaset yapma kararı alarak kamu görevinden ayrıldı. Yavuz Ağıralioğlu ile yıllara dayanan dostluk ve fikir birliği de Hatabay’ın parti kurucuları arasına katılmasında etkili oldu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER