Antep nasıl Gaziantep oldu, Kurtuluş Savaşı sırasında hangi zorlu süreçlerden geçildi, kentin şimdiki halini bulması kolay oldu mu? Okuma yazmayı öğrenen, bunları da öğrenecek!
Gaziantep Şehitkamil Belediyesi yine bir kültür hizmetine öncülük etti ve yeni neslin tarihini öğrenecek büyümesi için çok önemli bir çalışma başlatarak tüm okullarımıza yapmayı düşündüğü “Antep Savunması” köşesinin ilk adımını attı.
TÜM OKULLARA ‘ANTEP SAVUNMASI KÖŞESİ’ YAPILACAK
ÖĞRENCİLER, ANTEP SAVUNMASI TARİHİNİ KOLAYLIKLA ÖĞRENECEK
Şehitkamil Belediyesi, ilçe genelindeki tüm ortaokul ve liselere ‘Antep Savunması Köşesi’ yapmak için çalışma başlattı. Antep savunması dönemine ilişkin ayrıntıların yer aldığı 3 panolu Antep Savunması Köşesi, öğrencilerin Antep savunmasını öğrenmelerine büyük katkı sağlayacak.
ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİNİN BU İLKİ DEĞİL
Daha önce Antep savunmasının Osmanlı kaynaklarında yer alan kayıtlarından oluşturulan 4 kitap, 1 plan, 1 albüm ve 2 panorama resmi kentin tarih envanterine ekleyen Şehitkamil Belediyesi, şimdi de bu doğrultuda yürüttüğü çalışmaları ortaokul ve lise öğrencilerine aktaracak bir çalışma başlattı. Kitaplarda yer alan bilgileri ve görselleri 3 panolu ‘Antep Savunması Köşesi’ haline getiren Şehitkamil Belediyesi, ilk çalışmayı Yasemin Erman Balsu Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirdi. Öğrencilere erken yaşta tarih bilincini aşılamayı hedefleyen Şehitkamil Belediyesi, bu çalışmayı ilçe sınırları içerisinde bulunan tüm ortaokul ve liselerde yapacak. Panoların birinde Antep savunması öncesi Ayıntab’ın güneyden panoraması, diğer panoda Antep savunması öncesi Ayıntab’ın kuzeyden panoraması bulunurken, üçüncü panoda ise 1918 yılından itibaren yaşananların dünyadaki, Türkiye’deki ve Antep’teki kronolojik karşılaştırması ve ayrıntıları bulunuyor.
BU ÖRNEK DAVRANIŞ TAKDİR EDİLİYOR
Uygulamaya ilişkin değerlendirmede bulunan Yasemin Erman Balsu Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Mustafa Şahin, yapılan çalışmanın önemine vurgu yaptı. Belediyelerin asli görevlerinin yanı sıra şehrin kültürel mirasına da katkı sunması gerektiğini kaydeden Müdür Yardımcısı Mustafa Şahin, “Şehitkamil Belediyesinin okullarda başlattığı bu çalışmayı çok önemli ve yerinde buluyorum. Gaziantep gibi kadim bir şehirde öğrencilerimizin, çocuklarımızın kendi yaşamış oldukları şehrin kültürü, tarihi, daha önceden şehrin güney ve kuzeyinden çekilmiş fotoğraflarından mekanlara ait detaylı bilgilere sahip olacakları güzel bir proje. Bu anlamda Şehitkamil Belediyesini takdir ediyorum. Belediyecilik sadece yol, kanalizasyon, çöp, asfalt değil. Belediyelerin ayını zamanda şehrin kültürel mirasına da katkı sağlamak adına çalışma yapması gerekir diye düşünüyorum. Şehitkamil Belediye Başkanımıza yapmış oldukları çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.