Gündem

ARGE Merkezleri İşbirliği protokolü imzalandı

Gaziantep Üniversitesi TargeT Teknoloji Transfer Ofisi ile Gama Reycle Elyaf İplik A.Ş arasında Gaziantep...

ARGE Merkezleri İşbirliği protokolü imzalandı
16-03-2017 11:03
Gaziantep

Gaziantep Üniversitesi TargeT Teknoloji Transfer Ofisi ile Gama Reycle Elyaf İplik A.Ş arasında  Gaziantep Üniversitesi Rektörlük Toplantı Salonunda,  “ARGE Merkezleri İşbirliği” protokolü imzalandı.

Toplantıya Gaziantep Üniversitesi Rektör Danışmanı Doç. Dr. Necip Fazıl Yılmaz, Tekstil Mühendisliği Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Daşdemir, Üniversite-Sanayi İşbirliği Uzmanı Başar Kılıçparlar , TargeT TTO Kurumsal İletişim Danışmanı Gamze Erden, Gama Recycle Elyaf İplik A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Kaplan, Gama Tekstil Genel Müdürü Sebeyin Yalnız , Gama Tekstil Makine Otomasyon Hasan Okumuş, Kalite Kontrol Özhan Çoban ve Gama Tekstil Muhasebe Müdürü İsmail Tekbaş katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan GAÜN Rektör Danışmanı Doç. Dr. Necip Fazıl Yılmaz, “Üniversitemiz çok büyük. Çok farklı alanlarda birbirinden farklı konularda çalışmalarımız olmakta. Bu farklı konulardan biri TargeT Teknoloji Transfer Ofisinin aracılığıyla sanayicilerimize ulaşıp ARGE Merkezlerinin kurulması için firmaların yaptığı projelere bilimsel bakış açısı ile destek vermek. Firmaların ARGE Merkezi Başvurusunda hem mevcutta bulunan ARGE projelerini değerlendiriyoruz hem de kurulum sürecini yönetiyoruz. ARGE Merkezi başvurularında Bakanlık  bir  takvim belirlemiş durumda. Başvurular maksimum 60 gün içinde sonuçlanabiliyor. Bu süre içinde farklı üniversitelerden hakemler geliyor ve ARGE Merkezi yapan kuruluşun fiziki alt yapılarını görüp bir rapor oluşturuyor. Bu bağlamda TargeT Teknoloji Transfer Ofisi Uzmanlarımız ve Tekstil Mühendisliği Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Daşdemir hocamız ile birlikte  Gama Recycle firmasının ARGE kurulumuna hem destek vereceğiz hem de mevcut projelerini değerlendireceğiz.  Bu iş birliği protokolünün her iki tarafa hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

“Sektörümüzde Yapılacak Çok İş Var”

Sektörde yapılacak çok iş olduğunu aktaran Zafer Kaplan “ Sektörümüzde en önemli konu geri dönüşüm. ABD’de çöpten toplanan malzeme miktarı %30 civarında iken Türkiye’de bu rakam %8 civarında. Yine Belçika’da 10 milyon nüfus var, 6 bin ton civarında çöptoplanıyor. Çöpü  kaynağından ayrıştırmak önemli. Türkiye’deki çöpleri düzgün tasniflenip,  işleyebilirsek aşağı yukarı Bin megabayt metan gazından elektrik elde edilebilir. Aynı şekilde ARGE içinde bir yerlerden başlamak gerekiyor. Her bir kaynaktan, atıktan farklı şeyler çıkabildiği gibi her bir ARGE Projesi kaynak verimliliği anlamında işletmeyi, sektörü farklı noktalara taşıyabilir ”dedi.

“Çöpten Altın Yapıyoruz”

Tekstil alanında pek çok proje yürüttüklerini kaydeden GAÜN Tekstil Mühendisliği Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Daşdemir “Çöpten sadece doğal değil, teknik tekstil de yapıyoruz. Uygulamaya yönelik projelerimizde var. Çöpten altın yapıyoruz diye dile getirmek çokta yanlış olmaz. Bu iş birliği protokolü ile Gaziantep  Üniversitesi olarak ARGE  fiziki personel ve proje yapısının sağlam bir şekilde hazırlanmasında Gama Tekstil’e destek vereceğiz. Yine ARGE personellerine, ARGE Yenilik ve İnovasyon eğitimlerinin verilmesi,  ARGE projesinin ortaya çıkarılması ve mevcut olanların değerlendirilmesinden patentlik ürün başvuru dosyasının hazırlanmasına kadar pek çok konuda firma ile birlikte yol alacağız” diyerek sözlerini tamamlandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER