Ekonomi

Başak Traktör Bursa tarım fuarının yıldızı oldu

Başak Traktör Bursa tarım fuarının yıldızı oldu
19-10-2015 06:59
Gaziantep

Bazı çiftçilerin bereketin sembolü olarak gösterdiği Başak traktörler, yeni ve iddialı modellerle, Bursa Tarım Fuarı’nda çiftçilerle buluştu.


Düşük yakıt tüketimi, azalan bakım maliyeti, Türkiye çapında yaygın satış ve servis ağı nedeniyle çiftçilerin 'bereketin sembolü' diye adlandırdığı Başak Traktörler, yeni modellerini Bursa Tarım fuarında tanıttı. Görücüye çıkan traktörler, Bursa Fuarı'nın gözdesi oldu. Tarımsal kaynakları, bereketli toprakları, yüksek üretim gücü ile tarım sektöründe önemli yere sahip olan Başak traktörler, çiftçilerin yoğun ilgisini gördü. Fuardaki basın mensuplarına traktörleri bizzat kendisi tanıtan Başak Traktör Genel Müdürü Ertan Paşa, traktörler hakkında detaylı bilgi verdi.Paşa, çiftçilere de traktörleri yakından gösterip, detaylı bilgi verdi. Traktörlerin estetiği konusunda detaylı çalışmalar yapıldığını belirten Genel Müdür Ertan Paşa, “Çiftçi ihtiyaçlarına uygun olarak, 12x12 ve 24x24 şanzıman seçeneği ve çiftçinin tarladaki işlerini kolaylaştırmayı amaçlayan kompresör seçeneği eklendi. Kompresör sisteminde arazi şartlarında lastik şişirilmesi, günlük bakımlarda zorunlu olan hava filtresi temizliği ve diğer ihtiyaçlar için kompresör opsiyonu sunuldu” dedi. 4x4 diferansiyel kilidinin müşteri konforunu arttıracak şekilde elektrikli kumandalarla opsiyonel olarak sunulduğunu kaydeden Paşa, “Ekipman bağlantılarında kolaylık sağlaması amacıyla kancalı kollar ve ekipman hassasiyet ayarını kolaylaştıran hidrolik orta kol opsiyonlar arasına eklendi. Traktör verimliliğini artıran, yakıt tasarrufu sağlayan radyal lastik uygulaması da sunmaya başladık” diye konuştu.

BAŞAK TRAKTÖR


Temeli 1914 yılında atılan ve 2012 yılında SANKO Holding bünyesine katılan Başak Traktör’ün Adapazarı fabrikası 39 bin metrekaresi kapalı olmak üzere yaklaşık 275 dönüm arazi üzerinde kuruldu. Yılda 10 bin traktör üretilebilecek kapasiteye sahip olan Başak traktör, Türkiye çapında yaygın satış ve servis ağının yanı sıra, ekonomik ve kolay ulaşılabilir yedek parça stokuyla çiftçisinin ihtiyaca cevap veriyor. Tesiste traktörün motor, şanzıman, hidrolik gibi tüm ana parçaları işlenip üretilebiliyor. Yüzde 100 yerli sermayeyle üretim yapan Başak Traktör’ün, farklı segmentlerde 2x4 ve 4x4 çekişli 70 çeşit traktör modeli bulunuyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER