Mobil

CHP’DE İŞLER KARIŞIK

CHP’DE İŞLER KARIŞIK
23-02-2016 08:24
Gaziantep

Cumhuriyet Halk Partisi’nde olağanüstü il kongresi için start verildi. Eski Turizm ve Kültür Bakanlarından Abdulkadir Ateş’i partiyi olağanüstü il kongresine götürmek üzere il başkanlığına atayan CHP genel merkezi yaşanan son süreçten dolayı oldukça sıkıntılı.

İL YÖNETİCİLERİNİN İSTİFASI DANIŞIKLI DÖĞÜŞ MÜ?

Bir süre önce yapılan il başkanlığı kongresinde il başkanlığına çarşaf liste usulüyle yapılan seçimde seçilen Avukat Nesrin Tuncel, bir süre sonra 14 il yöneticisinin istifasıyla il başkanlığından düştü. İl kongresinden kısa bir süre sonra istifa eden yöneticilerin partiyi olağanüstü il kongresine taşımak amacıyla bu adımı attıkları öne sürüldü. Yaşanan bu süreçte yeniden il başkan adayı olduğunu açıklayan Avukat Nesrin Tuncel’i Şehitkamil ilçe örgütü önemli oranda destekliyor. Diğer yandan partide Şahinbey ilçe örgütünün önemli bölümü ise il başkan adayı olduğunu açıklayan Hayri Sucu’yu destekliyor.

KAYYUMA ATANMADI İL BAŞKAN ADAYI OLDU

CHP Gaziantep il başkanlığını olağanüstü il kongresine taşımak üzere parti genel merkezine önerilen Hayri Sucu’nun atanması kabul görmedi. Bunun üzerine Sucu’yu aday gösteren partililer yapılacak olan il kongresi öncesi Sucu’nun il başkan adayı olmasını sağladılar. Diğer yandan Sucu’nun aday gösterilmesinin ardından daha önce il başkan adayı olduğunu açıklayan Naci Kılıç, Sucu’nun lehine il başkan adaylığından çekildiği iddia edildi. Dün il başkanlığını düzenlenen devir teslim töreniyle teslim alan Turizm Eski Bakanlarından Abdulkadir Ateş, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER