Güncel

CHP’de kongre süreci başladı

CHP’de kongre süreci başladı
12-05-2017 08:04
Gaziantep

Cumhuriyet Halk Partisi’nde kongreler süreci başladı. Kongre takvimi henüz belli olmamasına rağmen ilçe kongrelerine Haziran ayında başlayacak olan CHP il örgütleri il başkanlığı kongrelerini ise Temmuz ayında yapmayı hedefliyor. Yapılacak olan kongrelerde şu ana kadar il ve ilçe başkanlıkları için aday isimler henüz ortaya çıkmadı.

GAZİANTEP’TE ADAY İSİMLER HENÜZ BELLİ DEĞİL

Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep il ve ilçe başkanlıkları için isimler henüz açıklanmadı. Temmuz ayında muhtemelen ilçe başkanlığı kongrelerini başlatacak olan CHP Gaziantep il başkanlığı, ilçe başkanlığı kongrelerinin ardından ise il kongresi için tarih belirleyecek. İl Başkanı Hayri Sucu’nun yeniden il başkanlığına aday olup olmayacağı henüz netlik kazanmazken, en heyecanlı kongrenin ise Şahinbey ilçe başkanlığı için yaşanacağı öne sürüldü. Mevcut İlçe Başkanı Hüseyin Yalçın’ın ilçe başkanlığına yeniden aday olup olmayacağı henüz netlik kazanmazken ilçe başkanlığı için Şahinbey Belediye Meclisi Üyesi Zeki Gürsel’in adı geçiyor.

KONGRE TAKVİMİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA YAPILDI

Cumhuriyet Halk Partisi’nden yapılan açıklamada, “MYK'da alınan kararla, olağan kongre sürecini başlatmış bulunuyoruz. Takvimimiz oldukça geniş bir zaman dilimini kapsıyor. Bizim kongrelerimiz sadece ilçe ve il kongreleriyle sınırlı olmayıp, başlangıcından itibaren bir dizi iş ve işleyişi gerektiren bir kongre süreci. O açıdan bugünden itibaren olağan kongre takvimimiz başlatılmıştır. Parti Meclisi üyelerimizin ve il başkanlarımızın ortak kararı da açıklamaları da 'olağan kongre sürecinin başlatılması' yönündeydi. Bu değerlendirmelerin ışığında kararı aldık ve olağan kongre sürecini başlatıyoruz. Ardından da bu sürecin tamamlanmasının hemen akabinde Parti Meclisimiz 36. Olağan Kurultay'ın tarihini belirleyecek” denildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER