Mobil

CHP'li Ekici, "Bağımsızlığımıza sahip çıkacağız"

CHP'li Ekici,
29-08-2016 08:12
Gaziantep

CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Ekici mesajında; "30 Ağustos, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının emperyalizme ve onların işbirlikçilerine karşı verdiği ulusal kurtuluş mücadelesinin zaferle taçlandırıldığı günün adıdır!

30 Ağustos Zaferi, Türk milletinin en güç koşullarda dahi esaret altına alınamayacağını göstermiştir.

Dünyadaki tüm ezilen ve mazlum uluslara örnek olan bağımsızlık ve özgürlük mücadelesi olarak tarihe altın harflerle kazınmış, bölgemize barış ve huzur getirmiştir. “Yurtta barış dünyada barış” ilkesini hâkim kılmış, ülkemizin bugün başta Suriye olmak üzere birçok açıdan en temel ihtiyacı olan sürecin önünü açmıştır. Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kazanılan büyük savaş, aynı zamanda ümmetten millete giden yolun inanç, mücadele ve kararlılıkla nasıl aşıldığını da göstermiştir.

Bölgemizde yaşanan terör olayları ve IŞİD tehdidinin laik cumhuriyete olan ihtiyacımızı bir kez daha kanıtladığı şu günlerde 30 Ağustos Zaferi’nin önemi de daha iyi anlaşılmaktadır.

Tam bağımsız, ulusal egemenliği esas alan, lâik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasının yolunu açmıştır. 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimi, Ankara’dan yönetilen, bağımsız, hukuka dayalı ve demokratik bir Türkiye olmamızın gerekliliğini gözler önüne sermiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları emperyalizme karşı verdiği mücadele sonunda gerçekleştirdiği devrimlerle Türk ulusuna aydınlık yarınlar armağan etmiştir.Bizlerin üzerine düşen görev de cumhuriyetimizi ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.

Koşullar ne olursa olsun ülkemize ve bağımsızlığımıza her koşulda sahip çıkacağız. PKK, FETÖ ve IŞİD başta olmak üzere terörün her türlüsüne karşı laik ve demokratik cumhuriyetimizi koruyacağız. Toplumsal barışımızı hedef alan saldırılara karşı güçlü ve dik duracak, Kuvayi Milliye ruhuyla Cumhuriyetimizin temel niteliklerini ve kazanımlarını sonsuza kadar yaşatacağız.

Cumhuriyeti kuran partinin bir neferi olarak özgürlükçü, bağımsız, hukuka dayanan ve insan yaşamına öncelik tanıyan bir Türkiye Cumhuriyeti yaratma mücadelemizden asla taviz vermeyeceğiz.

Bu duygularla; 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı en içten duygularla kutluyor, başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi saygıyla anıyorum" ifadelerinş kullandı.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER