Bizim Mahalle

“Doğrudan hizmet alamıyoruz”

“Doğrudan hizmet alamıyoruz”
17-09-2015 09:07
Gaziantep

Burak Mahallesi’nin Gazikent Bölgesi’nde bulunan en fazla nüfusa sahip mahalle olduğunu dile getiren mahalle muhtarı Hanifi Özkesen, Burak Mahallesi’nin her geçen gün büyüdüğünü ifade etti. Burak Mahallesi’nin doğrudan belediye hizmeti alamadığını dile getiren Özkesen, “Mahallemiz Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Celal Doğan döneminde Şehitkamil Belediyesi’ne verilmedi. Halen Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı bu nedenle Şehitkamil Belediyesi’nden doğrudan hizmet alamıyoruz” şeklinde konuştu.

Gaziantep Hâkimiyet okurları ve Burak Mahallesi sakinlerine merhaba. Mahallemizin muhtarı Hanifi Özkesen’den dinleyip, bilgileri en yalın ve tarafsız haliyle sizlere sunarken, cadde, sokak, bulvar ve parkları sizler için fotoğraflıyoruz. İnanıyoruz ki mahalleyi ve mahalleliyi muhtarından iyi kimse tanıyamaz ve anlatamaz. Onun içindir ki Gazeteniz Hakimiyet her hafta üç mahallede sizlerle, muhtarlarla buluşacak. Toplumsal yaşamımızın vazgeçilmezlerinin başında gelen demokrasi merdiveninin ilk basamağı ve demokrasi zincirinin en kırılgan halkasını oluşturan bu kurum, kurumun temsilcisi muhtarlıklar kuruluşundan günümüze kadar hak ettikleri yerde olamadıkları ve oldukça zor koşullarda mücadele verdikleri için muhtarlarımızın yanında yer almayı bir görev kabul ediyoruz. Siz değerli mahalle sakinlerinin görüş, öneri, eleştiri ve şikâyeti bu sayfanın vazgeçilmezlerinin başında yer alacak.

MAHALLEMİZİN KİMLİĞİ

Mahallenin adı: Burak

Mahallenin İlçesi: Şehitkamil/Gaziantep

Posta Kodu: 27580

Mahallenin nüfusu: 35 bin

Mahallenin seçmeni: 7 bin 800

Mahalle ve cadde sayısı: 60 Sokak ve 30 Cadde

Mahallenin muhtarı: Hanifi Özkesen

2002 yılında Gazikent Mahallesi’nin 3 bölgeye ayrıldığını ifade eden Burak Mahallesi’ muhtarı hanifi Özkesen, “Bu ayrılma sonucunda Burak, Gazikent ve Atakent Mahalleleri kuruldu. 13 yıllık bir mahalle olan Burak Mahallesi, Gazikent Bölgesi’nin sürekli göç alan ve yerleşim yerleri açılan mahallelerinden biri olarak göze çarpıyor.Mahallemizde 35 bin nüfusumuz ve 7 bin 800 seçmenimiz bulunuyor. Bunun dışında 80 hane Suriyeli Mülteci aile mahallemizde ikamet ediyorlar. Mahallemizde 60 sokak ve 30 caddemiz bulunuyor. Komşu mahallelerimiz ise Gazikent, Atakent ve Belkız mahallelerinden oluşuyor.

ALT YAPI SORUNLARI ÇÖZÜMLENİYOR

Alt yapı sorunlarına değinen Özkesen, “Daha önce alt yapı konusunda büyük sıkıntılar yaşıyorduk. Alt yapının yetersizliğinden dolayı sokak ve caddelerde göllenmeler meydana geliyordu. Kanalizasyon ve yağmur suyu tahliye kanalları yetersiz olduğundan dolayı mahalle olarak büyük sıkıntılar yaşıyorduk. Mahallemizin alt yapısının yetersiz olmasındaki en büyük etken mahallenin engebeli bir yapıya sahip olmasından kaynaklanıyor. Mahallenin yüksek noktalarından gelen yağmur suları yollarda göllenmelere neden oluyordu.Geçtiğimiz yıl mahallemizde Gaski ekipleri tarafından başlatılan alt yapı çalışmaları sayesinde büyük oranda alt yapı problemlerimiz çözümlendi. Sadece iki sokağımızın alt yapısında sorunlar kaldı. Bunlarında kısa sürede çözümleneceğini düşünüyorum” diye konuştu.

“ULAŞIM SORUNSUZ”

Ulaşım konusunda mahallenin sorunsuz olduğunu ifade eden Özkesen, “Şehrin hemen her yerinden mahallemize sorunsuz bir şekilde ulaşım sağlanabiliyor. Ulaşım noktasında herhangi bir sıkıntı ile karşılaşmıyoruz” dedi.

“YENİ YERLEŞİM BÖLGELERİNDE AYDINLATMA SİSTEMLERİ ÇALIŞMIYOR”

Tedaş ile sıkıntıları olduğunu belirten Özkesen, “Tedaş’a mahallenin sıkıntılarını iletmekte sorunlar yaşıyoruz. Bazı günler mahallede çok fazla elektrik kesintisi yaşanıyor. Yeni yerleşime açılan sokak ve caddelerimizde elektrik şebekesi bulunmasına rağmen aydınlatma sistemleri henüz faaliyete geçmedi. Sokaklarda ikamet eden vatandaşlar akşam saatlerinde tedirginlikler yaşadıklarını belirtiyorlar. Yaptığımız müracaatlara rağmen halen bir sonuç alamadık. 1 yıldır yaptığımız aydınlatmalar çalışmıyor” diye konuştu.

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE BAĞLI CADDELERDE

KALDIRIM ÇALIŞMASI YAPILMASINI İSTİYORUZ”

Mahallede bulunan bazı cadde ve kaldırımların Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olduğunu dile getiren Özkesen, “41 nolu ve 43 nolu caddelerde bulunan yol ve kaldırımlar Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenmesi gerekiyor. Özellikle kaldırımlarımız 15 yıl önce yapıldılar ve halen bir yenileme çalışması yapılmadı. Mahallede bulunan kaldırımların yenilenmesini istiyoruz. Vatandaşlarda mahalledeki eski ve yüksek kaldırımlardan şikayet ediyorlar. Belediyemizden bu kaldırımların yenilenmesi için çalışma yapmasını bekliyoruz” diye konuştu.

“TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK SOSYAL TESİSİ

BURAK MAHALLESİ’NDE YER ALIYOR”

Burak Mahallesi’nde Türkiye’ye örnek olacak bir sosyal tesis açıldığını belirten Özkesen, “Gazikent Gençli Merkezi Türkiye’nin örnek olacağı bir gençlik merkezi olarak mahallemizde faaliyet gösteriyor. Bir diğer sosyal tesisimiz ise Burak Mahallesi Sosyal Tesisi vatandaşlarımızın birçok ihtiyacını karşılıyor. Şuanda Türkiye’nin en büyük sosyal tesisi Burak Mahallesi’nde yer alıyor” şeklinde konuştu.

“41 VE 43 NOLU CADDELERDE OKUL GEÇİDİ BULUNMUYOR”

Eğitime değinen Özkesen, “Mahallemizde lise ve ilkokul konusunda sıkıntı yaşanmıyor. Ancak mahalle sakinleri çocuklarını taşımacı eğitim ile Belkız Mahallesi’nde bulunan Ortaokula göndermek zorunda kalıyorlar. Mahalle sakinleri okul geçidi bulunmayan caddelerden çocuklarının okula gitmek durumunda kalmasından dolayı şikayetçi oluyorlar. 41 ve 43 nolu caddelerde araçlar çok hızlı hareket ediyorlar. Bazı günler buralarda çok fazla kaza meydana geliyor. Yetkililerden bu caddeler üzerinde önlem almasını istiyoruz” diye konuştu.

“ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ’NDEN DOĞRUDAN HİZMET ALAMIYORUZ”

Burak Mahallesi’ne Şehitkamil Belediyesi’nin direkt olarak hizmet veremediğini belirten Özkesen, “Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Celal Doğan döneminde Burak Mahallesi ve çevresi Şehitkamil Belediyesi’ne verilmediği için Şehitkamil Belediyesi Büyükşehir Belediyesi’nden izin alamdan mahallede herhangi bir çalışma yapamıyor. Şehitkamil Belediyesi yol veya park yapacağı zaman Büyükşehir Belediyesi’nden izin alarak bu hizmetleri gerçekleştirebiliyor. Burak Mahallesi’ne yapılacak Sosyal Tesisin yeri için Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu 3 yıl uğraşmak zorunda kaldı. Gazikent Bölgesi’nde Şehitkamil Belediyesi’ne ait alan bulunmuyor. Şehitkamil Belediyesi’nden direkt olarak hizmet alamıyoruz” diye konuştu.

ÜÇ MAHALLEYE BİR SAĞLIK OCAĞI DÜŞÜYOR

Mahalledeki Göllüca Sağlık Ocağı’nın 3 mahalleye hizmet verdiğini ifade eden Özkesen, “Diğer mahallelerde sağlık ocağı bulunmadığı için Burak Mahallesi’nde bulunan Göllüce Sağlık Ocağın’a vatandaşlar geliyorlar. Ancak 3 mahalleden gelen vatandaşlara sağlık ocağımız hizmet vermekte sıkıntılar yaşıyor. Sağlık Ocağımızda bulunan 4 doktorumuz tüm hastalara bakmakta güçlük çekiyorlar. İsteğimiz diğer mahallelere de bir sağlık ocağı yapılarak bu sıkıntıların giderilmesi” ifadelerine yer verdi.

SICAK KOMŞULUK İLİŞKİLERİ SÜRÜYOR

Burak Mahallesi’nde komşuluk ilişkilerinin devam ettiğini belirten Özkesen, “Mahalle genelinde komşuluk ilişkileri devam ediyor. İnsanlar arasında dayanışma halen varlığını koruyor. Mahallemiz kozmopolit bir yapıya sahip olduğu için çok sayıda vatandaş mahallemizde ikamet ediyorlar. Onlarda mahallemizdeki sıcak ve güzel komşuluk ortamından haliyle etkileniyorlar” diye konuştu.

EMNİYET BİRİMLERİNDEN GÜVENLİĞİN ARTTIRILMASI

KONSUNDA YARDIM BEKLİYORUZ

 

Asayiş olaylarının arttığını ifade eden Özkesen, “Mahallemizde çok sayıda hırsızlık olayları meydana geliyor. Bazı gençler mahalledeki parklarda ve metruk alanlarda madde kullanıyorlar. Hırsızlık olayları ise yaz aylarının gelmesiyle birlikte artmaya başladı. Emniyet birimlerinden konuyla ilgili yardım istiyoruz. Mahallede yaşanan hırsızlık olaylarına karşı tedbir alınmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

AYHAN DUMAN

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER