Özel Haber

Dr. Mehmet Karadağ’dan Otizm Uygulama Akademisi’nde Anlamlı Seminer

Çocuk ve ergen psikiyatristi Dr. Mehmet Karadağ

Dr. Mehmet Karadağ’dan Otizm Uygulama Akademisi’nde  Anlamlı Seminer
22-10-2024 12:25

Çocuk ve ergen psikiyatristi Dr. Mehmet Karadağ, Otizm Uygulamalı Akademisi velileri ve alanda çalışan eğitmenlere yönelik kapsamlı bir seminer gerçekleştirdi. Seminerde, otizmli bireylerin eğitim süreçleri, erken tanı ve müdahalenin önemi, ailelerin ve eğitmenlerin bu süreçteki kritik rolleri ele alındı. Özel çocuk annelerinin ve öğretmenlerinin de bir arada olduğu “Özel Çocuklar Hakkında Merak Ettikleriniz” konulu çok özel bir söyleşide veliler merak ettikleri konular hakkında bilgilendirildiler.

“Aile öğretmen iş birliği önemli”

Dr. Karadağ, otizm alanındaki güncel yaklaşımları aktararak katılımcılara pratik bilgiler sundu. Eğitmenlerin ve velilerin yaşadığı zorluklara yönelik çözüm önerileri sunan Karadağ, seminerin interaktif kısmında soruları yanıtlayarak katılımcılarla bilgi alışverişinde bulundu. Özel çocukların eğitimi ve gelişimi, sosyal becerilerinin desteklenmesi, aile-öğretmen iş birliğinin önemi, günlük hayatta karşılaşılan zorluklar, otizm ve diğer özel gereksinimler hakkında bilinmesi gerekenler, duygusal destek yöntemleri, etkili iletişim stratejileri ve çocukların yeteneklerinin keşfi gibi birçok konu üzerine konular üzerinde duruldu.

 

“Seminerlere önem veriyoruz”

Otizm  Uygulama Akademisi kurucusu Egemen Aslan  velilere ve eğitimcilerine yönelik seminerlerin devam edeceğini belirterek; “ Seminerin, aileler ve eğitimciler açısından hem bilgilendirici hem de motivasyon artırıcı bir buluşma olduğunu görmekteyiz. Otizmli bireylerin eğitiminde daha etkili ve bilinçli yaklaşımlar geliştirilmesine katkı sağlayan bu etkinlik, akademinin velilere ve uzmanlara yönelik destek çalışmalarının bir parçası olarak büyük ilgi gördü.Her alanda eğitimin her yaşta önemli olduğuna inanıyoruz ve çocuklarımız için olduğu kadar ekibimiz ve velilerimiz içinde elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğiz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER