Köy ve mahalle muhtarlarına yönelik Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde başlatılan ‘Muhtar Akademi’sine katılım yüksek oldu. Nisan ayı sonuna kadar devam edecek olan uygulamalı akademik eğitimde başarı gösteren muhtarlara diplomaları verilecek. Muhtarlık camiasında ‘şalvarlı’ dönemine son verecek eğitime katılan muhtarlar uygulamalı eğitimden oldukça memnunlar.
HKÜ YÖNETİMİNE EĞİTİMDEN DOLAYI TEŞEKKÜR ETTİLER
Eğitimler toplamda bir ay sürecek ve her grup 8 gün eğitim alacak. Toplamda 4 grup olarak, iki grup gündüz iki grup akşam eğitimlere devam edecek. Eğitimler sonunda Muhtar Akademisi Mezuniyet Töreni düzenlenecek. Eğitimlere katılan muhtarlar arasında yer alan Binevler Mahallesi Muhtarı Ali Köse, 23 Nisan Mahallesi Muhtarı Ali Taşdoğan ile Güneykent Mahallesi Muhtarı Hatice Hortoğlu, üniversite yönetimine teşekkür ederek, “Mahallemizde yaşayan vatandaşlara hizmet verirken özellikle yazışma konularına yaşanan sıkıntılar bu eğitimle birlikte son bulacak. Derler ya öğrenmenin yaşı yoktur diye bizlerde bu yaştan sonra böyle bir eğitimi kampüste alıyor olmanın onurunu yaşıyoruz. Nisan ayı sonunda eğitimlerin sona ermesiyle birlikte kep atma töreni için daha bugünden büyük heyecan yaşıyoruz” şeklinde görüş belirttiler.
HKÜ’DE ÖNEMLİ PROJELERE İMZA ATILDI
Muhtarların, yerel yönetimlerde toplam kaliteyi artırmak ve daha etkin bir yönetim sağlayabilmeleri için Hasan Kalyoncu Üniversitesi ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin ortaklaşa düzenlediği “Muhtar Akademisi” Hasan Kalyoncu Üniversitesinde devam ediyor. Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz; “Hasan Kalyoncu Üniversitesi olarak şuana kadar; Çocuk Üniversitesi, Anne Üniversitesi, Esnaf Üniversitesi, Sanayi Üniversitesi, KOBİ Akademi, Girişimcilik Akademisi ve Gelişim Akademisi isimleriyle çok değişik projeler ürettik. 3 yıl içerisinde yaklaşık 2000 kişiye sertifika ve eğitimler verdik. Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin işbirliğiyle yaptığımız bu projenin içerisinde yer almaktan çok mutluyuz” dedi.