Mobil

En fazla oyu Gür aldı

En fazla oyu Gür aldı
12-07-2016 11:30
Gaziantep

Gaziantep Üniversitesi'nde sonucu merakla beklenen rektörlük yarışında oylama işlemi sona erdi. 663 öğretim görevlisinin oy kullandığı seçimde, 10 aday yarıştı. Seçimlerde adaylardan Ali Gür 126, Cahit Bağcı 112, Mehmet Koruk 103, Tevfik Gülsoy 94, Metin Bayram 75, İbrahim Güzelbey 50, Mehmet Tarakçıoğlu 44, Recep Yumrutaş 40, Mustafa Namıduru 8, ve Orhan Özgöztaşı ise 6 oy aldı.

EN YÜKSEK OY ALAN 6 KİŞİNİN İSMİ YÖK'E GÖNDERİLECEK
10 adayın rektörlüğe talip olduğu seçimlerde akademisyenlerin kullandığı oylarla belirlenecek sonuçlara göre en yüksek oy alan 6 kişinin ismi 15 Temmuz'da YÖK'e gönderilecek. YÖK'ün yapacağı inceleme sonucunda ise belirlenecek 3 aday, 1 Ağustos'ta Cumhurbaşkanlığı'na sunulacak. Cumhurbaşkanı da 3 aday arasından bir ismi rektör olarak atayacak.

CUMHURBAŞKANI İLK ÜÇTEN BİRİNİ REKTÖR ATAYACAK
50 bine yaklaşan öğrenci sayısı, 630 öğretim üyesi, 15 fakültesi ve 3 yüksekokulu ile Türkiye’nin gözde üniversiteleri arasında yer alan Gaziantep Üniversitesi’nin yeni rektörü kim olacak? GAÜN rektörlük seçimi nedeniyle, şu anda tüm gözler Gaziantep Üniversitesine çevrilmiş durumda. 10 rektör adayının yarışacağı seçimde, rektör adayları ilk olarak öğretim üyelerinin karşısına çıkacaklar. 630 öğretim görevlisinin oy kullanacağı seçimlerin ardından, ilk altıya giren adaylar YÖK'e bildirilecek. Yüksek Öğretim Kurumu, ilk altıya giren isimler ile ilgili yapacağı araştırmanın ardından aday sayısını 3'e indirecek ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gönderecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, YÖK tarafından gönderilen 3 isimden birisini Gaziantep Üniversitesi'nin yeni rektörü olarak atayacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER