Mobil

“En kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi”

“En kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi”
28-10-2016 06:29
Gaziantep

Nizip Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt Cumhuriyetimizin kuruluşunun 93. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

93 yıldır büyük bir coşkuyla kutladığımız Cumhuriyet, ülkemiz için sadece bir yönetim şekli değil, aynı zamanda tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi olduğunu vurgulayan NTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt, “Cumhuriyet, getirdiği çağdaş açılımlarla Türk insanının ufkunu genişletmiş, ekonomik, sosyal ve siyasal hayatımıza görülmemiş bir dinamizm kazandırmıştır.” dedi.

Ülkemiz insanlarının çağdaş dünya ile bütünleşmesinin yine Cumhuriyet yönetimi altında kenetlenerek çok çalışmaktan geçtiğini belirten NTO Yönetim Kurulu Başkanı Özyurt sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna giden yolun başlangıcında milletimizin "Kayıtsız Şartsız, Bağımsız Yeni Bir Türk Devleti" kurmak üzere "Ya İstiklal Ya Ölüm" ilkesi ile başlattığı Milli Mücadele ve Kurtuluş Savaşımız yer almaktadır. Bu büyük başarının arkasında binlerce şehidin, binlerce gazinin harcı vardır. Bu bakımdan, kurulan bu büyük eserin her yönü ile gelişmesi, geliştirilmesi, doğabilecek her türlü tehlikeden titizlikle korunması, Cumhuriyet kuşaklarının Atatürk'e ve onun inkılâp arkadaşlarına borçlu olduğu kaçınılmaz bir görevdir. Yüce Türk milleti birlik ve beraberlik içerisinde bu görevin bilinci içinde, kendilerine bırakılan emaneti daima koruyacaklarını ve Türkiye Cumhuriyeti'ni Büyük Önder'in çizdiği yolda ebediyen yaşatacağını 15 Temmuz gecesi bir defa daha tüm dünyaya kanıtlamıştır. Bu duygu ve düşünceler ile cumhuriyetimizin kurulması ve sürdürülebilmesi için canlarını feda eden başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını,  şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha şükran ve minnetle anıyor Nizip Ticaret Odası adına Türk iş dünyasının ve milletimizin Cumhuriyet Bayramını en içten duygularımla kutluyorum.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER