Yaşam

Erdemoğlu Ailesi, Trabzon'a Kazandırdığı Tesislerle Eğitim ve Spora Destek Verdi

Trabzon’da Erdemoğlu Holding tarafından yaptırılan İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi ve spor kompleksi, düzenlenen bir törenle hizmete açıldı. İbrahim Erdemoğlu, konuşmasında Trabzon’a olan vefa borcunu yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

Erdemoğlu Ailesi, Trabzon'a Kazandırdığı Tesislerle Eğitim ve Spora Destek Verdi
16-10-2024 23:20

Trabzon’un Akçaabat ilçesinde Erdemoğlu Ailesi tarafından yaptırılan İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi ve spor kompleksi, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılış törenine, bakanlar, milletvekilleri, bürokratlar ve Erdemoğlu ailesi ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.

İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi, spor kompleksi, futbol sahaları, yurt ve Sebat Gençlik idari binasının bulunduğu tesislerin açılışına; Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Gaziantep Valisi Kemal Ceber, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, milletvekilleri, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, bürokratlar ve Erdemoğlu ailesinin önde gelen isimleri katıldı.

Açılış töreninde, Erdemoğlu Holding’in bugüne kadar yaptırdığı okullar, camiler, tesisler ve taziye evlerine dair hazırlanan belgesel gösterildi. Ardından, altı ayrı tesisin açılışı için konuşma yapan Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, Trabzon’a böyle değerli tesisler kazandırmanın gururunu yaşadığını ifade etti.

"Trabzon Benim İkinci Memleketim"

Erdemoğlu, konuşmasında Trabzon’un kendisi için özel bir yeri olduğunu belirterek şu ifadelere yer verdi: “Trabzon benim ikinci memleketimdir. Sanayiciliği Gaziantep’te, ticareti ve tüccarlığı Trabzon’da öğrendim. Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde eğitim gördüğüm dönemde burada kilim satmaya başladım. Rahmetli olan birçok esnaf sayesinde tüccarlığı öğrendim ve bu şehrin esnafına bir vefa borcum olduğunu hissettim. Bu yüzden Trabzon’a okul, spor salonu, yurt ve futbol sahası yaptırmaya karar verdik. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz altı tesis, babamız Merhum Mehmet Erdemoğlu’nun bize bıraktığı ilkeler doğrultusunda milletimize hizmet etme isteğimizin bir göstergesidir.”

Bakan Tekin ve Bakan Bak’tan Teşekkür

Açılışta konuşan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Erdemoğlu ailesine eğitime ve ülkeye katkılarından dolayı teşekkür etti. Tekin, “Kısa bir süre önce Adıyaman’da Erdemoğlu ailesi tarafından yaptırılan tesislerin açılışına katıldım. Bu ailenin merhum Mehmet Erdemoğlu’nun ilkeleri doğrultusunda ülkeye kazandırdığı değerler ortada. Trabzon’a yapılan bu yatırım, takdire şayan bir vefa örneğidir” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da, Erdemoğlu ailesinin sporun altyapısına yaptığı katkılardan dolayı memnuniyetini dile getirerek, “Trabzon gibi bir spor şehrine bu tür tesislerin kazandırılması son derece önemli. Bakanlık olarak spor tesislerine verdiğimiz önemin burada da hayat bulduğunu görmek bizi mutlu ediyor. Erdemoğlu ailesine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Törenin ardından bakanlar ve Erdemoğlu ailesi, İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi’nde bir sınıfta öğrencilere misafir oldu. Öğrencilerle sohbet eden heyet, sıralara oturarak birlikte fotoğraf çektirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER