Mobil

‘Eskiden daha iyiydik’

‘Eskiden daha iyiydik’
23-05-2016 03:59
Gaziantep

Gaziantep Berberler Odası 2. Başkanı Cengiz Zoroğlu, eskiden berberlerin dişin üzerine, kulak üzerine doktor kadar bilgili olduklarını belirterek, “Eskiden o kadar doktor yoktu. Ustam, berberliğin yanında d çekiyor, kulak da yıkıyordu” diye konuştu.

Berberlik mesleğinin geçmiş yıllarda oldukça önemli olduğuna dikkat çeken Gaziantep Berberler Odası 2. Başkanı Cengiz Zoroğlu, “Köylüler gelirdi dişlerini çektirir, kulaklarını yıkatırlardı. O zaman iğne-miğne yok. Memik Ustanın diş çekme pensesi vardı. Adamın çenesini tuttuğu zaman, şu mu, öbürü mü der, hemen çekerdi, eli nazikti. Eskiden berberler dişin üzerine, kulak yıkamada doktor kadar bilgiliydi. Eskiden o kadar doktor yoktu. Berber mesleği hijyenle ilgili olduğu için, vatandaş dişini berbere çektirirdi. Eski berberler sünnet bile edermiş. Hijyenin önemi şimdi anlaşıldı, tıp ilerledi” diye konuştu.

“MÜŞTERİ BERBERİNİ KOLAY KOLAY DEĞİŞTİRMEZDİ”
”Eskiden berberliğin bir önemi vardı. Gelen müşteri berberini beklerdi. Tıraş olduğu kişiyi beklerdi şimdiki gibi değil. Yani herkesin belirli bir ustası vardı. Cumartesi günü beni sırada bekleyen 10’dan fazla müşterim olurdu. Yani eskiden kimse hemen berberini değiştirmezdi. Şimdi bakıyor, berberi kalabalıksa, hemen öbür tarafa geçiyor. Dip dibe de dükkan açılmış” şeklinde konuşan Gaziantep Berberler Odası 2. Başkanı Cengiz Zoroğlu, eski günleri mumla aradıklarını ifade etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER