Özel Haber

ESNAFIN BÜYÜK MAĞDURİYETİ

Nizip Caddesi, Yaprak ve Çakmak Mahallesi’nde faaliyet gösteren terlik ve ayakkabıcı esnafı, ürettiği terlik ve ayakkabıları 45 ülkeye ihraç ederek, ülke ekonomisine yılda 200 milyon dolar katkı sağlıyor.

ESNAFIN BÜYÜK MAĞDURİYETİ
04-10-2021 11:53
Gaziantep

Gazientep'te Nizip Caddesi'nde yoğunlaşan terlik üreticileri, yeni bir bölgeye taşınmak için yer bekliyor. Gaziantep Plastik Ayakkabıcılar Poliüretan Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Murat Gün, yıllardır devam eden sürecin bir an önce sonuçlandırılması gerektiğini söyledi. Gün açıklamasında, GSO, GTO, GESOB, ilgili bakanlık ve Büyükşehir Belediyesinin konuya ilişkin yapılan görüşmelerden çıkan kararların uygulanmasını ve esnafa gerekli desteği vermesini istedi.

BUSEM'DE YER HAZIR NEYİ BEKLİYORLAR

Bölgenin riskli alan ilan edilmesiyle hiçbir yatırım yapamayan esnaf, büyük mağduriyet yaşıyor. Bu mağduriyetin  giderilmesini bekleyen esnaf, BUSEM Bölgesi’nde kendilerine tahsis edilen bölgeye taşınmak istediklerini ve bunun için sürecin hızlandırılmasını istedi. Nizip Caddesi, Yaprak ve Çakmak Mahallesi’nde bulunan esnaf, çok kötü koşullar altında üretim yapmaya devam ediyor. Bölgenin, trafik sorunu, otopark olmaması, ürün indirme ve yükleme sahalarının bulunmaması, işyerlerinin mevcut kapasiteyi taşımaması ve elektrik gibi kangrenleşmiş büyük sorunları bulunuyor ve bu sorunlar gün geçtikçe katmer katmer artıyor. Esnafın yüzde 95’i işlerini kredi ile döndürüyor. Gaziantep Plastik Ayakkabıcılar Poliüretan Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Murat Gün, esnafın sesine kulak verilmesini ve yeni ve modern zeminlerde işlerini sürdürmek istediklerini anlattı.

500 İŞLETME EKONOMİYE CAN KATIYOR

Nizip Caddesi, Yaprak ve Çakmak Mahallesi’nde faaliyet gösteren 500 terlik ve ayakkabıcı esnafı, günlük 2 milyon çift terlik üretimi gerçekleştiriyor. Küçük bir organize sanayi bölgesinden farksız olarak çalışan bölge adeta Türkiye’nin terlik ve ayakkabı üretim merkezlerinden biri haline geldi. Esnaf, bölgenin Bakanlar Kurulu kararı ile riskli alan ilan edilmesiyle birlikte büyük mağduriyet yaşadıklarını, bankadan kredi alamadıklarından dolayı yeni yatırım yapamadıklarını, BUSEM Bölgesi’nde kendilerine tahsis edilen alanın bir an önce verilmesi için ilgili kurum ve kuruluşlara çağrıda bulundu. Gaziantep Plastik Ayakkabıcılar Poliüretan Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Murat Gün, Nizip Caddesinden yeni yerlerine taşınmak için kendilerle yapılan görüşmelerde ortaya çıkan karların uygulanmasını istedi.

İSTİHDAMA 50 BİN KİŞİLİK DEV KADRO

Esnaf, bu kadar kötü koşullara rağmen, ülke ve kent ekonomisine katkı sunmaya devam ettiklerini, bölgede toplamda 50 bin kişinin evine ekmek götürdüğünü dile getirdi, kendilerine söz verilmesine rağmen halen verilmeyen alanın bir an önce verilmesi gerektiğini vurguladı. Yeni sanayi sitesine geçildiği takdirde günlük 2 milyon çift olan terlik ve ayakkabı üretiminin 3-4 katına çıkacağı 50 bin olan istihdam sayısının 100 bine yükseleceği, sağlıklı koşullarda çalışılacağı ve yaşanılan tüm sorunların biteceği ifade edildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER