Özel Haber

FACİA YAŞANIRSA SORUMLU KİM OLACAK?

Yetkililer bu yıkık-dökük binayla ilgili olarak harekete geçmeli. Her an yıkılacakmış gibi duran binanın tahliyesi gerekiyor.

FACİA YAŞANIRSA SORUMLU KİM OLACAK?
22-09-2019 09:30
Gaziantep

Kentin merkezinde yer alan tarihi Bey Mahallesi’nde bazı metruk evleri yıkılmayı beklerken bazı evlerin ise yıkılacakmış gibi görüntü ortaya koyması dikkat çekti. Atatürk Bulvarı girişinde yer alan bir binanın ön kısmında bir anormallik görünmezken, arka kısmında ise binanın ne kadar çürük olduğu gözler önüne serildi. Diğer yandan bitişik nizam arsada mülkiyet sahibinin inşaat çalışmasına başlayacak olması ise binanın daha da riskli hale gelmesine neden oldu.

YERLEŞİM ALANI YIKILACAKMIŞ GİBİ DURUYOR

Bey Mahallesi Atatürk Bulvarı girişinde yer alan 4 katlı yerleşim alanının caddeye bakan kısmında bir anormallik yok. Fakat binanın arka tarı yıkık dökük haliyle dikkatlerden kaçmadı. Suriyeli göçmen ailelerin yoğun olarak yaşadığı binanın yanında ki bina bir süre önce yıkıldı. Yıkımın ardından ortaya çıkan bu görüntü karşısında ise yetkililerin bir an önce harekete geçmesi isteniyor. Bitişik nizam arsada mülkiyet sahibinin yeni bir inşaata başlayacak olması ise yapının ne kadar çürük olduğunun ortaya çıkmasına neden oldu. Büyük risk taşıyan binanın bir an önce Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri tarafından denetime alınması isteniyor.

BİNANIN ALT KISMINDA ÇATLAKLAR VAR

Atatürk Bulvarında ki binanın arka kısmının alt tarafından çatlaklar dikkat çekiyor. Bitişik binanın yıkılmasının ardından ortaya çıkan bu tablo karşısında yetkililerin binayla ilgili çalışma başlatması ve binanın sağlamlığını ölçmesi isteniyor. Diğer yandan Bey Mahallesinin iç kısımlarında yer alan çok sayıda eski yapı ise harabe görüntüsüyle dikkat çekiyor. Harabe binaların restore edilmesi veya yıkılması isteniyor. Eski Antep evinin üzerine gelişi güzel yapılan beton binanın olası bir çökme durumuyla karşı karşıya kalabileceğine dikkat çeken çevre sakinleri, “Allah korusun bu bina çökme veya farklı bir olumsuzlukla karşı karşıya kalırsa onlarca kişi yaşamını yitirebilir. Bu nedenle yetkililerin bir an önce bu yapıyla ilgili gerekli çalışmaları yapmalarını bekliyoruz” diye konuştular.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER